Bu sıcaklar en iyi hoşaf insanı ferahlatıyor.Hem oruç sırasında kaybettiğimiz suyu geri sağlıyor hemde insanı ferahlatıyor.Bugünlerde gelen misafirlerime değişik meyvelerle hazırladığım hoşafları ikram ediyor pekte hoşlarına gidiyor doğrusu:
Daha önceleri hoşaf yapardım ama gün geçtikçe daha lezzetli hoşaflar yapmaya başladım nedenini ise meyveleri soyduktan sonra kabuklarını kaynayan hoşaf suyunun içine atmaya borçluyum.Daha lezzetli ve vitaminli oluyor.
Malzemeler:
-2 tane elma,
-2 tane armut,
-2 tane şeftali,
-7 su bardağı sıcak su,
-1-5 su bardağı toz şeker,
-1 tane kabuk tarçın
-yarım limon
Yapılışı:
- Öncelikle meyvelerin kabuklarını soyuyoruz.Geniş bir kabın içine yarım limonu sıkıp içine su koyup soyduğumuz meyveleri bu suyun içine bırakıyoruz ki meyvelerimiz kararmasın diye.
- 7 Bardak sıcak suyun içine meyve kabuklarını atıp 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Sonra kevgirle kabukları alıyoruz.Meyvelerin kabukları ayrı bir lezzet katıyor hoşafımızın suyuna.
- Daha sonra hoşaf suyuna limonlu suda beklettiğimiz meyveleri alıyoruz.Küp küp doğradığımız meyveleri sertlik sırasına göre hoşaf suyuna katıyoruz. Ben önce armudu sonra elma ve daha sonra şeftaliyi ekledim.3-4 dakika kadar haşladım ve şekerini ilave ettim.
- Şeker oranı tamamen isteğe kalmış ama çok şekerli olmazsa daha hafif oluyor.İndirmeye yakın içine 1 kabuk tarçını ekledim ,Ilımaya bıraktım biraz ılıdıktan sonra buzdolabında soğumaya alıyoruz.Soğuk soğuk servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
eskiden ne çok hoşaf yapılırdı özellikle de babam çok severdi. Ama yıllar varki yapmadım ben. Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilEvet canım eskiden çok yapılırdı şimdi bende eskiyi yadd etmiş olayım :))
YanıtlaSilteşekkürler
sevgiler
oooh buz gibi iftara olsada içsek....
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
sevgiler...
nefiss..bende hergün bir börek,birde hoşaf çeşidi yapıyorum..Neşecim.çok leziz görünüyor..buz gibi ne güzel içilir..tarçında meyvalara nasıl yakışıyor..ellerine sğlık..sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle çok haklısın, bu sıcaklarda en iyi hoşaf gidiyor, üstelik sağlıklıda, ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler gurme şirine
YanıtlaSilteşekkürler nurtenciğim aynen bende hoşafsız günüm geçmez oldu
muhterem hanım teşekkürler
Artık hafif şeyler paylaşılıyor, bu sıcaklar da çok da iyi oluyor. Ben de benzer şekilde yapıyorum ama şekeri hayatımdan çıkarma kararı aldığımdan şekersiz yapıyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey şekeri hayaıtınızdan çıkarmanız ne güzel..
YanıtlaSilRAMAZANIN VAZ GEÇİLMEZLERİNDEN .
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..
Ben hoşaf sevmem ama bu hoşaf çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilderyacığım teşekkürler
YanıtlaSil