Bugünkü tarifimiz lezzet dergisinden kıtır kıtır lezzetleri severim diyorsanız denemelisiniz derim.
Bugün Berat Kandili tüm müslüman aleminin kandili kutlar hayırlara verile olmasını cenabı haktan niyaz ederim.
Malzemeler:( 8 kişilik)
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı margarin veya tereyağı,
- 1 yumurtanın akı,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldığı kadar un,
- 1 tatlı kaşığı un
İç harcı için:
- 1 demet maydanoz,
- 300 gr köy peyniri,
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı,
- çörek otu ,susam
Yapılışı:
- Hamur için verilen malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz.
- Maydanozu ince ince kıyıyoruz. Peynirimiz tuzlu ise biraz ılık suda bekletip tuzunu aldıktan sonra rendeliyoruz.Maydanozla peyniri karıştırıyoruz. İç harcımız hazır.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.Hamurları çay tabağı genişliğinde açıp iç harcını koyup kapatıyoruz.Üzerine çörek otu ve susam serpin fırın tepsisine diziyoruz. Tepsimize yağlı kağıt serebiliriz yada tepsimizi yağlayabiliriz.
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun
Bol peynirli ve bol maydonozlu kıtır kıtır poğaçaya bayılırım. Ellerine sağlık Neşecim. Senin de Berak Kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSilçok severim...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
hayırlı kandiller...
kocaman sevgiler...
teşekkürler sevgili gurme şirine.
YanıtlaSilseninde kandilin mübarek olsun
her pogaca gorudgumde kedinin cigere baktigi gibi bakiyorum cunku... abartisiz 1 yildir pogaca yapmadim ki cok severiz aslinda! este dostta yiyoruz iste:)
YanıtlaSilhayirli kandiller
Kandilin mübarek olsun canım.
YanıtlaSilPoğaça en sevdiğim hamur işlerindendir. Hele kıyır kıyırsa nefis olur.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler..
aslı