28 Temmuz 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI AYŞE KADIN FASULYE

      Sebze yemekleri çok hafif ve lezzetli oluyor.Sağlığımız için Ramazanda hafif yemekleri tercih etmekte fayda var.İşte bugünkü Ramazan menümüz Zeytinyağlı Ayşe kadın fasulye,pirinç pilavı,cacık.Aslın da ben fasulyenin her çeşidini severim Çalı fasulye ince ve uzun,Ayşe kadın fasulye ise enli ve kalın oluyor.Ayşe kadın fasulye bana daha lezzetli geliyor ,fasulye yediğimi anlıyorum.Herkese hayırlı iftarlar.
Malzemeler:
*Yarım kilo Ayşe kadın  fasulye,
*1 tane kuru soğan,
*2 tane domates,
*1 tane kırmızı biber ,
*1 tane yeşil biber,
*2 yemek kaşığı zeytin yağı,
*1 tatlı kaşığı şeker,
*tuz,pul biber
*yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  1. Fasulyeleri ayıklıyoruz.İstediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  2. Daha sonra soğanları yemeklik doğruyoruz,Üzerine biberleri doğruyoruz.Onun üzerine fasulyeleri ekleyip.En üste küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  3. Zeytinyağını, tuzunu, biberini ve şekerini ekleyip üzerine de yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca ocağımızı kısıp kısık ateşte yemeğimizin pişmesini bekliyoruz. Yaklaşık 30-35 dakikada pişiyor.Yemeğimiz pişince dinlenmeye alıyoruz.Zeytinyağlı yemeklerin dinlenmişi daha lezzetli oluyor.Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz..
    Afiyet olsunn..

4 yorum:

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))