Efendim merhabalar bu güzel yaz mevsiminde taze sebze ve meyvelerin tadını çıkartalım.Ben her sebze meyveyi mevsiminde yemeyi severim.Mevsimi dışında yenilen yiyeceklerin bence pek bir tadı ve faydası olmuyor gibi geliyor.Şimdi bir hayal edin kışın karpuz yazın portakal olsa zevkle yer miydiniz.?Yok ben seviyorum yerim diyorsanız afiyet olsun :))
Gelelim yemeğimize barbunya pek sevilen bir yiyecek değil yada yaygın kullanılan bir yiyecek değil. Ama varolan tüm lezzetleri yılda bir kere bile olsa mutlaka denemek lazım. Vücudumuzu ondan alacağı gıdadan mahrum etmeyelim değil mi?Yüce mevlamın yarattığı her yiyeceğin ayrı bir faydası vardır. Neden biz bu faydalardan uzak duralım.İşte buyrun bir lezzet barbunya..
Malzemeler:(4 kişilik)
-yarım kg taze barbunya yada haşlanmış kuru barbunya,
-1 tane havuç,
-1 tane orta boy kuru soğan,
-1 tane domates,
-2 su bardağı su,
-2 -3yemek kaşığı zeytinyağı,
-1 tatlı kaşığı toz şeker,
-1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
-Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavrulur.
.Üzerine küp doğranmış havuç,domates ilave edilir.
-Barbunya,su,tuz ve şekeri ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-Ilık olarak servis yapılır.
Not:Sebze yemeklerinde özellikle barbunyada şeker güzel bir tat verir.
-Taze barbunyanız yoksa kuru barbunyayı akşamdan suya ıslayıp sabahleyin yumuşamaya yakın ocaktan alıp suyunu süzerseniz ,taze barbunya yerine kullanabilirsiniz.
Kış ya fark etmiyor en sevdiğim yemeklerdendir barbunya. Yanlız ben önce barbunyayı haşlıyorum, dha kolay pişiyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilçok severiz zeytinyağlı barbunyayı ..ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilHaklısınız ilhan bey haşlanabilir de.
YanıtlaSilteşekkürler
sevil teşekkürler.barbunyayı pek seven olmaz ama sizlerin seviyor olması güzel bence tüm yiyecekler sevilmeli ve tadılmalı.
TAM ZAMANI ARTIK BOL BOL YAPIP YERİZ,ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM..
YanıtlaSilteşekkürler anne eli gibi
YanıtlaSil