2 Kasım 2010 Salı

TAVUK DOLMASI-BLOGCU BULUŞMASI

Dostluk ;"Gönül ne kahve ister ,ne kahvehane,gönül dost  ister, kahve bahane."sözlerini hatırlayıp hayatın minicik bir parçasını paylaşmaktır.

Bugün  çok mutluyum."Allah bir insanı mutlu etmek isterse önce elindekini alır sonra geri verirmiş "derler bilir misiniz?.İşte bana da tam böyle oldu..Dün blogla ilgili sorun vardı daha doğrusu nette sorun vardı.Bazı sayfaları açmıyordu.."Kullanım izni "yok falan yazıyodu.Neyse ki şimdi öyle bir sorun yok.Biran blogumu kaybettim sandım..Ama bugün açtım birde baktım ki ne göreyim! Blogum sorunsuz açılıyor .Allahım sana hamd olsun:)))
Aslında paylaşmak istediğim güzel haberler ve tarifler  var.Hele biri var ki sormayın gitsin..
Haftasonu uzun zamandır görüşmeyi planladığımız bir buluşma gerçekleşti.
Blogcu buluşmalarını okuyunca hep içim giderdi.Ah bende orda olsaydım derdim.Evet oldu sonunda Urfa'da da olsak ,iki kişilik de olsa bir blogcu buluşması gerçekleşti.Ben adına BİRİNCİ ,ŞANLIURFA'DAKİ  BLOGCULAR BULUŞMASI demek istiyorum..:)))))))))))
Kendisine ben bacım diyorum(kız kardeşleri ile olan güzel bağına gıpte etmiştim.O da bana sende bizim bacımız ol demişti.Sağolsun..)İşte bu güzel insanla haftasonu tanışmak  kısmet oldu..
Sevgi arkadaşım Keyfeseyran ile hafta sonu buluşup Balıklıgöl'de menengiç kahvesi içti..Hoş sohbetler ettik.Kendisi ile tanıştığıma çok memmun oldum.Gerçekten dünya tatlısı bir insan.
Ayrıca şirin mi şirin biri ile daha tanştım.Adı Gökkız;insanın onu yiyesi geliyor o kadar yani..:)))Keyfeseyranın tatlı kızından bahsediyorum..Canım arkadaşım bu buluşma ile arkadaşlığımızın daim olmasını diliyorum.En kısa zamanda yine buluşalım olur mu?

Gelelim bugün ne pişiriyoruz.Efendim bugün menüde tavuk dolması var  yapılışında pek bir zorluk yok.Sadece doldurduktan sonra dikmesi biraz zahmetli.Lezzitine diyecek yok tabi.Gelelim tarifimize:
Malzemeler:
-1 tane bütün tavuk,
-yarım çay fincanı pirinç,
-1-2 diş sarımsak,
-1 ttalı kaşığı biber salçası,
-1 kaşık kuş üzümü,
-1 tane kırmızı biber,
-karabiber,kekik,tuz,kırmızı pul biber,
-yarım fincan sıvı yağı
-fırın poşeti,
-yorgan iğnesi,
-yorgan ipi
Yapılışı:
-Önce bütün tavuğu ocakta ütüyoruz tüyleri gitsin diye.Sonrasında tavuğu iyice yıkıyoruz ve kuruluyoruz.
-Derin bir kabın içerisinde pirinçimizi yıkıyoruz ve suyunuı süzüyoruz.
-Pirincin içine sarımsağı ,biberi doğruyoruz,biber salçasını,kuş üzümünü,karabiberi,kekiği,tuzu ekliyoruz.(isteyen bu karışımı biraz pişirdikten sonra tavuğun içine doldurabilir.)Karıştırıp tavuğun içine dolduruyoruz.Yalnız tavuğun içini sıkı sıkaya doldurmuyoruz yarısını doldurmanız yeterli .Yoksa pirinçler pişmez diri kalır.
-İçini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ve ağzını yorgan iğnesi ile dikiyoruz.Tavuğun üzerini sıvı yağı ,kekiği,karabiberi karıştırarark bir sos hazırlayıp ,tavuğun her tarafına sürüyoruz.
-Fırın poşetinin içine biraz un atıp sallıyoruz.Daha sonra fırın poşetine koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Üzerinden 3-5 tane delik açıyoruz.
-250 derecelik fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.Piştikten sonra poşetten alıp fırında biraz daha tutuyoruz ki iyice kızarsın diye .Bu arada poşetin içindeki tavuğun suyundan aralarda fırına koyduğumuz tavuğun üzerinden gezdiriyoruz.(kurumasın diye)
-10 dakikada fında tutup çıkarıyoruz.Tavuğun dikdiğimiz yerlerindeki ipleri çekip alıyoruz.Sonrada parçalayarak servis yapıyoruz.
Öneri:
*Bu yemeğin yanına ayrıca sade bir pilav yapmanıız gerekir çünkü içindeki pilav sadece lezzet vermesi için kullanılır.
Ayrıca bir pilav yaparsanız servis sırasında tavuğun içinden çıkan pilavdanda yaptığınız pilavın üstüne eklersiniz.Güzel bir görüntü oluyor.
*Veya bu yemeği sadece  salata ile de servis yapabilirsiniz.
*Yapmak isteyenler takıldığınız bir yer olursa lütfen çekinmeden sorun.:))

Afiyet olsun.

13 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, çok leziz gözüküyor. Yiyenlere afiyet olsun, yarasın. Dostlarla buluşmak, tanışmak çok güzel, ne iyi yapmışsınız. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım benim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gözünaydın :) Aman bloglarımıza bişey olmasın,benim oğlum blogu benim bebeğim olarak görüyor :) Anne bebekmiş gibi davranıyosun,önemsiyosun filan diyor :)
    E haksız da sayılmaz.:)
    Buluşma çok güzel,harika..
    Tavuk dolması zaten on numara olmuş,öyle böyle değil..Ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir toplantı olmuş sevgiler ...

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler canım
    zelihacığım greçekten oğlun doğru söylüyor sanırım:))

    YanıtlaSil
  6. bu nasıl güzel bir görüntüdür böyle :) buluşmaya gelince dostlarla olmak gibisi var mı canım ya :)

    YanıtlaSil
  7. ah keşke kısmet olsaydıda bende görebilseydın canım. ama sen bizim bacımızsın .gökkız allahım o teyzesinın küçük canavarı isırmaktan bitmedi. canım benım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. nasıl şahane bir görüntü öylee!! ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. TAVUK ENFES OLMUŞ CANIM...DOSTLARLA DA BULUŞMAK KİMBİLİR NE KEYİFLİ OLMUŞTUR..

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim bacım ne güzel yazmışsın okurken gözlerim doldu çok mutlu oldum Gökkızda sürekli soruyor anne o teyze nerde diye evinde kızım diyorum dönüp tekrar soruyor anne Balıklıgöldemi?tekrar görüşmek üzere canım tavuğa gelince nefis olmuş çok severim memocanda çok sever dolmasını

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglik. Afiyet ve sifa olsun yiyenlere. Sevgi ve muhabbetle

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))