28 Kasım 2010 Pazar

GÜL BÖREĞİ

  Malzemeler
 -5 adet yufka
İç harcı:
-1 300 gr  lavaş ve lor  peyniri karışımı
-1demet maydanoz,
Sıvı karışım:
-1 su bardağı yoğurt
-yarım paket eritilmiş margarin veya tereyağı(sıvı yağda olabilir)
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
-susam
-çörekotu
Yapılışı
-Yufka dörde bölünür.
- Yoğurt, yağ ve yumurta çırpılır.
-Dörde bölünen üçgen şeklini alan yufkalara yoğurt ,yağ yumurtadan oluşan karışım sürülür..
-Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına peynirli iç yayılır
.-Rulo şeklinde sarıp gül şekli verilir.
-Yağlanmış tepsiye dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu ve susam serpilir
-180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

4 yorum:

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))