16 Kasım 2010 Salı

HARİKA BİR CİĞER KEBABI

Bayramda tüm aile bir arada olduğumuz için çok neşeli ve güzel geçiyor.Tabi aile bireyleri, mariftelerini konuşturuyor. Kalabalıkta yemek yemenin zevki hiçbirşeyde yoktur .İşte bu güzel bayramda eşime ait bir tarif geliyor.Bende yardımcı şef oluyorum burada.Efendim fotodaki pembe çizgili ayak benim :)))Kayınvalidemlerde mangal ziyafetindeyiz.
Malzemeler:
- ciğer
-ineğin iç yağı (tülbent şeklinde olur ya)
-tuz-yaprak biber
Yapılışı:
-Ciğerleri parmak kalınlığında ince dilimlere ayırıyoruz..Tuz ve biberini atıp karıştırıyoruz.İç  yağını inceltiyoruz ve arasına ciğeri koyup sarıyoruz.Sonra Izgaranın arasına koyup pişiriyoruz.Közde piştiği için yağ eriyor ama ciğere süper bir tat bırakıyor.Denemenizi tavsiye ederim..
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. allah kabul etsin neşelim,
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    Maşallah ağzınızın tadını biliyorsunuz, ciğeri (tarif ettiğin tülbente biz gömlek diyoruz) gömleğe sarıp pişirmek süper bir fikir.
    Eminim çok lezzetli olmuştur, emeği geçenlerin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))