Karnıbaharı sevenler çok sever sevmeyenler hiç yemez.Yemeyenlere tek sözüm çok şeyler kaçırıyorsunuz:)))Diyorum.Faydaları saymakla bitmiyor en önemli faydalarından birisi diyet yapanlara bire bir,kansere iyi gelmesi ,vücudu zinde ve dinç tutması geliyor..Sevgi rumma dan daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Çok çeşitli tarifi olmakla birlikte bence en kalorilisi ve en güzeli yumurta ile kızartılarak üzerine yoğurt sosu döküleni:))
İşte bu güzel tarifi paylaşmak istiyorum sizinle..
Malzemeler:
-Küçük boy bir karnıbahar,
-3 tane yumurta,
-Yarım kase yoğurt,
-1-2 diş sarımsak,
-tuz,biber,
-kızartmak için yeterince sıvı yağ.(1 çay bardağı kadar),
Yapılışı:
-Karnıbaharları çiçek gibi olan kısımlarından top top ayırıyoruz.Büyük olursa ortadan ikiye kesiyoruz.Küçük bir tencereye yarısına kadar kaynamış su ilava ediyoruz.Parçaladığımız karnıbaharlarımızı ve tuzunu içine atıp 10 dak kadar haşlıyoruz.Çok yumuşamadan biraz sert bir haldeyken ocaktan alıp suyunu süzüyoruz.
-Yumurtalarıımızı kırıp tuz atıp çırpıyoruz.Haşladığımız karnıbaharlarımızı yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
-Kızartıkğımız karnıbaharlarımızı bir kapın içine alıp, havlu sererek yağını alıyoruz.
-Servis yapacağımız kaba alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
çok nefis olur.ellerine sağlık canım harika görünüyor.
YanıtlaSilEşeciğim benim de karnabaharın en sevdiğim hali budur.Ellerine saglık çok lezzetli görünüyor.ayten
YanıtlaSilof ben bayılırım bu yemeğe ama çocuklar sevmiyor Devrim'de eh işte. Neredeyse hiç yapmıyorum. afiyet olsun size
YanıtlaSilellerine sağlık canım özlemişim valla ne zamandır yapmamıştım, bu sene yaparım herhalde ben yumurtaya biraz da un ilave ediyorum öylede güzel oluyor börek gibi
YanıtlaSilsevgiler...
sevgili Bern açok teşekkürler:
YanıtlaSilAytenciğim canım benim aynı fikirdeyiz.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
sevgiler
Sevgili ada ve denizin annesi
YanıtlaSilbak şimdi kızıyorum onlara karnıbahar sevilmez mi canlarım..
teşekkürler.
sevgili Şekerperisi bende biraz un ilave ediyorum ama kalori olayını abartmayalım diye bu sefer eklemedim..
YanıtlaSilsevgiler
geçen markette gördüm ama beğenmedim baharları. ilk fırsatta alıp yapmam lazım.
YanıtlaSilher türünü bayılarak yerim:)
ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık bizdede çok sevilir kış geldimi bol bol kızartırım
YanıtlaSilsevgiler canım
bizdede daha çok yemeği tüketilir...ah kızartmasını eşim sevse hemen yapacağım ama :(
YanıtlaSilellerine sağlık...
Karnabahar sevilmez mi hiç, ben bayılırım:).
YanıtlaSilEllerine sağlık Neşecim, nefis kızarmışlar..
Sevgilerimle:).
aslı
ay bayılırım balıktan farksız oluyor misafirlere yapsam mı acaba kızlar şu an dışarda keşke görüşebilsek ama yarın bahçelievlere çıkarsak kahve içelim seni ararız
YanıtlaSilGeçen gün pişirdik bizde ben pişerken kokusuun hiç sevmem,ama yemesi güzel ellerine asğlık canmı:)
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir lezzet ama pek sık yapamıyorum. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Size afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
En çok sevdiğim kış sebzesi. Bol sarımsaklı yoğurtla ne de lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil