Okuldan bir öğretmen arkadaşımda tatmıştım bu salatayı.Hemen eve gelir gelmez eşime yaptım o da çok beğendi.E günden beridir zevkle yapıyorum bu güzel salatayı sizlerede tavsiye ederim.Arkadaş ilk resimdeki gibi tarif etmişti ama ben ikinci yaptığımda alttaki resimdeki gibi servis ettim.Tadında bir değişiklik olmadı sadece görsellikte fark etti:)
Malzemeler: :(4-5 kişilik)
-1 su bardağı barbunya
-1 tane kuru soğan
-4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
-kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Barbunyaları yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz
- Kuru soğanı ince ince doğrayı zeytin yağında kavuruyoruz.Süzdüğümüz barbunyaları ekleyip birazda tuz atıp kavuruyoruz.Ve servis yapacağımız tabağımıza alıyoruz
- Yoğurdu çırpıyoruz ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz.Birazda tuz ekliyoruz.
-Yoğurdumuzu barbunyaların üzerine döküp ince ince kıydığımız maydanozla ve kırmızı biberle süslüyoruz.
Afiyet olsun.
tatlım ellerine sağlık
YanıtlaSilevet yemiştim bende bir komşumda nefis bir tat oluyor
afiyet bal olsun
sevgiler
Çocukken nedense barbunyayı sevmezdim. Şimdilerde pek seviyorum. Sarımsaklı yoğurtla hiç denemedim ama bence güzel olmuştur. Canım Urfam'a ve içindeki güzel öğretmene gönül dolusu selamlar =)
YanıtlaSilmmm çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilnefis bir lezzet olduğundan eminim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHer ikisi de gayet hoş gözükür canım,ellerine emeğine sağlık..Barbunyasever biri olarak her türlüsüne varım :) sevgilerimle..
YanıtlaSilçok değişik bir tarif. Deneyeyim ben de, ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık Barbunyayı çok severim hemen deniycem sevgiler
YanıtlaSilSEVGİLİ,
YanıtlaSilSEVİL,FUAR BEY,
URFA TUTKUNU,
OZZEİNEP,
BERNA ,
ZELİHA,
ADA DENİZİN ANNESİ:)
KEYFE SEYRAN ÇOK TEŞEKKÜRLER:)))
barbunya ve yoğurdu hiç birlikte düşünmemiştim. şahaane fikir..
YanıtlaSilellerine sağlık
sıcacık sevgiler
BENDE YEMEDEN ÖNCE BARBUNYAYI YOĞURTLA HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM AMA YEDİKTEN SONRA ARTIK FAVORİM OLDU ZERRİNCİĞİM:)
YanıtlaSilSEVGİLER