Bu pilavı çok sevdiğim bir arkadaşımda yemiştim .O gün bu gündür hep denemek istedim kısmet olmadı.Geçenlerde aklıma düştü ya nasıl yapmıştı acaba diye..Baktım not etmişim hemen denedim .Tabi eşim bayıldı:))sonrasında zor ayıldı..:))"Bu ne güzel bir pilavmış neden daha önce yapmadın ,bu lezzetten bizi mahrum ettin" dedi..Bu pilav hem çok doyurucu hem de çok lezzetli.Bu yemeğin yanında her hangi bir yemek daha yapmaya gerek yok çünkü pilavıda var sebzeside etide.Yanında bir cacık işte tamam..Anlat anlat bitmez ama deneyince bana geri döneceksiniz bunu biliyorum....
Malzemeler:
-500 gr kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk eti (pirzola kısmından )
-2 tane orta boy havuç,
-1 tane taze kırmızı biber (tatlı bursa biberi),
-1 tane taze yeşil biber,
-100 gr badem,
-1 avuç kadar kuş üzümü,
-1 yemek kaşığı biber salçası,
-1 su bardağı pirinç,
-tuz ,karabiber,
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
-3,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Ön hazırlık
-Tavuk eti kuşbaşı doğranacak mümkünse tavuğun pirzola kısmında olursa daha lezzetli olur.Tavuk etlerini teflon tavaya alıyoruz suyunu salıp pişmesini bekliyoruz.Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Etler suyunu çekince yağını ekleyip birazda bu şekilde pişiriyoruz.2 dakika kadar
-Havuçları soyup daire şeklinde veya yarım ay şeklinde doğruyoruz ve yağda kızartıyoruz.
-Bademleri sıcak suda az biraz haşlıyoruz ki kabukları kolay soyulsun diye..Bademleri 2-3 dakika haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
Son hazırlık
-Tavuk,yağda kızarmış havuç,haşlanıp kabukları soyulmuş bademler,Orta irilikte doğranmış kırmızı biber ,yeşil biber,Kuş üzümü,salça,yıkanmış pirin,tuz,karabiber yani kısacası bütün malzemeleri karıştırıp fırın tepsisine yayıyoruz.Üzerine sıcak suyunu ilave ediyoruz.Fırında 200 c de pişiriyoruz.Aralarda bir iki karıştırırsanız hem suyunu kontrol edersiniz hemde kurumasını engellersiniz.Suyunu çekerse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.Pirinçler pişince yemeğimiz pişmiş demektir.
Afiyet olsun:))
Not :Bu pilav kırmızı ettende olabilir.
*Hafif şekerlimsi tatları seviyorsanız bu pilav tam size göre:)))))))))))
ELLERİNİZE SAĞLIK, GÖRÜNTÜ ÇOK İŞTAH AÇICI. BEBEĞİM İÇİN YAZDIĞINIZ YORUMA VE İYİ DİLEKLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.UMARIM RABBİM DUA İÇİN AÇILAN ELLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMEZ.
YanıtlaSilağzım sulandı pilav ve sebze ve et allahım nerden çıktı bu şimdi tam da bu akşam hafif yemekle geçiştircektim.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEMİNECİĞİM AMİN
YanıtlaSilİNŞALLAH ŞİFA BULUR MELEĞİN.
RABBİM MELEKLERİNİ HER ZAMAN KORUR:)
SEZOBİGO SEN BİRDE TADINA BAK:))
YanıtlaSilGüzel bi tarifmiş, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok değişik bir tarif .ellerine sağlık canım.nefis olduğundan eminim.
YanıtlaSilSUPER OLMUS CANIM PILAVA BAYILDIM
YanıtlaSilYARIN HEMEN PISIRIYORUM TARIFI ALDIM.FIRINDA PISIYOR OLMASI BANA DEGISIK GELDI .AFIYET OLSUN
SEVGILER
eline sağlık canım bak sana yemeğe gelicem isterim bu pilavdan sevgiler
YanıtlaSilgörüntü çok hoş ,ellerinize sağlık eminim tadıda güzeldir.
YanıtlaSilsevgiler...
Çok renkli bir pilav olmuş, ellerine sağlık. Ben pilavda üzümü hiç sevemedim nedense =) Sanırım denersem o kısmı çıkarırım =) Bu arada barbunya salayası için teşekkürler. Yayınlayacağım inş. Özellikle babamdan (zor beğenir) tam not aldı =)
YanıtlaSilseverim tabiki..zaten iç gibi pilavlara hep bayılmışımdır..fırında pişmesi enteresan..ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor çokta severim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Aylin....
Teşekkürler papatya prensesim:)
YanıtlaSilTeşekkürler Bernacığım:))
sevgili mutfakistan denedikten sonra fikriniz yazarsan seviniriz:))
bacım keyfeseyran senin istediğin pilav olsun ay:))
teşekkürler sevgili yeşim:)
sevgili urfa tutkunu bende dolmada yiyemem kuş üzümünü..alışkanlıklar işte:))
deneyince bu pilavı beğenecegini düşünüyorum:)
disal bu pilavı enterasan kılanda fırında olması..
teşekkürler aylin:)
Neşe fırında kurumadan pişirmek marifettir herhalde. Açım zaten, of of!
YanıtlaSilNEJLA FIRINDA ARALARDA KARIŞTIRDIĞIMIZ İÇİN KURUMADAN PİŞİYOR..
YanıtlaSilGörüntü müthiş ve kesinlikle tam bir sağlık deposu olmuş bu yemek.:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok değişik bir pilav olmuş sevgiler
YanıtlaSil