25 Ekim 2010 Pazartesi

DRAMA EĞİTİMİ

Bugünlerde drama ile yatıp drama ile kalkıyorum.Yaratıcı drama liderliği Kursuna gidiyorum ve inanılmaz zevkli bir kurs.Aralarda sizlerle bu konu ile ilgili paylaşımlarım olacak.İnşallah zevkle ve dikkatle okursunuz çünkü harika bir eğitim yöntemi .Çocuklar eğlenerek ,oynayarak zevkle öğreniyorlar.
Dramanın merkezinde iletişim vardır. Tüm dünyada yaratıcı drama dersi, çocukların problem çözme yetilerini geliştirmek için, pek önemli ve yaygın bir metot olarak kullanılmaktadır.
Çocuklarımızın, derslerinde başarıları kadar, kişisel ve sosyal becerilerinin de gelişimi çok önemlidir. Yaratıcı dramanın bir öğrenme yolu olarak en önemli özelliği zihinse, sosyal ve psikomotor yetenekleri bütünleştirmiş olmasıdır.

Öğrenciyi bizzat sürecin içine katmak ve yaşatmak suretiyle öğrencinin öğrenmesini kolaylaştırmakta ve bu yolla eğitimin etkinliğini belirgin biçimde arttırmaktadır.
YARATICI DRAMA EĞİTİMİ, çocuklarımızın eksik kalmış yanlarını, gerek sahnede, gerek yaşamın içinde ve gerekse okul hayatında, kendisini atak ve doğru şekilde ifade edere; yaratıcı kabiliyetini, zengin ve gerçeklerden kopmayan bir hayal gücünü, bakma ve görme yeteneğini, değişik olaylara birden dikkatini toparlayabilme yetisini, kısacası yaşamın tüm alanlarında kendini doğru ifade edebilme becerisini geliştirmeyi hedefler.
Drama ile oyun iç içedir. Drama, oyunun pek çok özelliğini barındırır. Oyun, çocuk için yemek, içmek kadar önemlidir. Oyun; çocuğun çevresiyle ilgi kurmasını, duygularını dışa vurmasını, deneyim kazanmasını, eğlenmesini, dinlenmesini, rahatlamasını ve problemlerini çözmesini sağlar. Yaratıcı drama bir grup çalışması içinde, öğrencilerin bir yaşantıyı, bir kavramı, ders ünitelerinde belli konu yada temaları yaşayarak, canlandırarak oynayarak öğrenmelerini sağlayan bir süreç, eğitsel bir ortamdır. Drama sürecinde çocuk; gözlem, deneyim, duygu ve bilgilerini canlandırarak yaşar.

4 yorum:

  1. aslında çocuklarımıza böyle imkanlar sağlamamızda büyük fayda var sadece okul ve dersane arasında sıkışan çocukları eminim çok sevindiricektir.
    yakınlarda varmı böyle kurslar araştırmam lazım hemen :)

    YanıtlaSil
  2. HAYIRLI OLSUN CANIM BAŞARILAR

    YanıtlaSil
  3. keyfeseyran canım benim teşekkürler..inşallah hayırlı olacak ama hafta içi okul hafta sonu kurs hemde tam gün çok yorucu geçiyor..tabiki vücudum bu koşturmacaya alışacak..o potansiyel var onda diyip kendime gazda vereyim..

    YanıtlaSil
  4. Yeşim eğer bir çocugunuz varsa mutlaka başvurun diyorum ..çocuğunuzdaki değişimlere sizlerde şaşacaksınız..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))