Çılbır mı o da ne? diyenler olabilir aranızda ..yada öğrencilik günlerimin vazgeçilmez yemeği diyebilirsiniz..Bekar insanların ve acil yemek isteyenlerin kurtarıcısı çılbır...
Aynı zamanda diyet yemeklerinde başta gelir.(tabi yağ koymadan yapılacak)
Vay be! ben neymişim diyor şimdi çılbır:))
Aslında basit ve pratik olmakla birlikte lezzetli bir tarif..
Malzemeler:(2 kişilik)
-2 yumurta,(kişi başına bir yumurta olacak şekilde ayarlıyoruz.)
-1 kase yoğurt,
-1 diş sarımsak,
-1 kaşık sıvı yağ,
-pul biber,nane
Yapılışı:
-Derin olmayan bir kabın içerisine sıcak su koyun,Su kaynamaya başlayınca yumurtaları suya yaklaştırarak kırın.Üzerinden birazda tuz serpin.Yumutaların dağılmaması için pişene kadar karıştırmayın.
-5 dakika kadar piştikten sonra kevgirle servis yapacağınız kaba alın.
-Ayrı bir kasede yoğurdu çırpın ve servis kabındaki yumurtaların üzerine dökün.
-Yağı ocakta ısıtın içine ince ince ezdiğiniz sarımsağı,naneyi ve pul biberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp yemeğimizin üstünden gezdirin.Sonrada ekmeğinizi bandıra bandıra yiyin..:))
Afiyet olsun
çılbıra bayılırım.ama kendim hiç yapmadım çünki annem nefis yapar.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen de çok severim, hem çok pratik hem çok lezzetli olur. Ellerine sağlık neşeciğim, afiyetler olsun.
YanıtlaSilmmmm bayılırım çılbıra eline sağlık harika görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilçoook severim çılbırı, dar zamanların kurtarıcısıdır,ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilBernacığım sende yapabilirisn çok pratik:))
YanıtlaSilteşekküler ballı cimcime:)
Ferzan ben de bayılyorum:)) teşekkürler
kesinlikle kurtarıcı zehracığım:))
Çılbırı çok severim. Ama haşlamasını hiç denemedim. Bol tereyağda yaparız biz. Böylesini de denemek lazım. Benim için çılbırın en baskın özelliği bol pul biberli olmasıdır =) Ellerine sağlık. Bu arada akşam barbunya salatanı denedim. İznin olursa bloğumda yayınlamak isterim.
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilne çok yapardı annem biz küçükken ama yumurtaları haşlardı öylede çok güzel oluyor sizin yaptığınız gibide
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler...
sevgili urfa tutkunu izin ne demek..tabiki yayınlayabilirsin.Burası bir paylaşım alanı hem sevgi paylaştıkça büyür..:))
YanıtlaSilsevgili yeşim haşlayarak yapmadım ama bu şekilde gayet güzel birde öyle denemek lazım..teşekkürler:))
YanıtlaSilkeyfe seyran teşekkür ederim canım:))))))))
YanıtlaSilBen de çılbırı, yumurtayı yağa kırarak yapıyorum. Ama seninki daha hafif olmuştur. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil