13 Mayıs 2010 Perşembe

KAŞIK SALATA

Ah dostlar bugün başıma ne geldi bir duysanız güler misin ağlar mısın?Okulda ayakkabımın( terlik tarzı)
bağlantı yerleri koptu.Kaldım mı ortada .Hem gülüyorum hem ne yapacağımı şaşırdım .Allah razı olsun okulda çalışanlardan Nihat ağbi imdadıma yetişti.Eve gidecek kadar tamir etti eve zor geldim anlayın yani durumu..Mesleğe ilk başladığım yıllar da buna benzer bir olay başıma gelmişti.Okulun zemini tahtadan yapılmıştı sıcak olsun diye tabi köy okulu bu..O tahtalardan da bazıları kırılmış delikler oluşmuştu.Benim ayakkabıda topuklu Anacığım ayakkabımın topuğu o deliklerden birine saplantı ve kırıldı:))))Köydeyim yapacak bir şey yok..Sonra topuğu bulduk köyden keser çivi istedim ayakkabıyı tamir ettimm..Ama gün boyu diğer öğretmen arkadaşlarla güldük durduk..Ay bizede eğlence lazım..Tabi kendi başlarına gelmedi ya gülerlerr....
Şimdi gelelim salatamızın tarifine.
Salata yapmayı çok severim ama o salatalık malzemeleri yıkamak yok mu öldürür beni..Yani aslında ben bir salataya ayırdığım zamanda 2 yemek yapıyorum..Şimdi abartmış olmayayaım.:))))
Malzemeler:
-2 domates,
-2 salatalık,
-yarım demet maydanoz,
-1-2 tane yaşil biber,
-2 dal yeşil soğan,
-mor lahana,
-yarım limon,
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz-pul biber
Yapılışı:
Bütün malzemeleri temizledikten sonra ufak ufak doğruyoruz.Mor lahana hariç,onu rendeliyoruz.Limonu sıkıyoruz ve malzemeleri derin bir kaba alıyoruz.Yağını, limonunu,tuzunu biberini ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.Salatamız servise hazır yemesi çok rahat oluyor .
Not:Salatanızı erken hazırladınız ve yemeğe daha vakit varsa limon,tuz ve yağını koymayın ki pörsümesin.Servis yapacağınız vakit limon , yağını ve tuzunu eklerseniz tazeliğini aynen korur.
Afiyet olsun

12 yorum:

  1. salata malzemelerini yıkamayı bende oldum olası sevmem ama yapacak birşey yok salata birçok yemegin yanına yapılıyor çünkü.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. ÖNCELİKLE ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.BENİMDE BAŞIMA BUNA BENZER BİR OLAY GELDİ.BAKIRKÖYDE YÜRÜRKEN TAŞLARIN ARASINA TOPUĞUM TAKILDIMI AYAKKABI FIRLADI AYAĞIMDAN BİRDE GİRDİĞİ DELİKTEN ÇIMIYOR ÇAKTIRMADAN GİYECEKTİM GÜYA MİLLET SEFERBER OLMUŞTU.REZİL OLDUM MİLLETE HEHEHEH

    YanıtlaSil
  3. :))

    Allah beterinden korusun canım:)

    Bebnimde birkeresinde topuğım kuma saplanmıştı zaen ayda yılda bir topuklu giyiyorum:)

    Bu olay spor ayakkabılarıma dagada bağlanmamı sağladı hoş eşimin hoşuna gitmiyor ama:)))

    Elelrine sağlık canım salatan nefis...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok gülerdim açıkçası :)) Salatan pek güzel olmuş,kaşık kaşık ye salatası.Elerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kaza için geçmiş olsun diim..salata için elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim Hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  7. salata sevmem o gün bugündür salat imiş özü salata olmuş sözü. karışık yeşillik demek di mi?

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım bu nefis salatan için ve çok geçmiş olsun. Arada böyle enteresanlıklar oluyor; genelde de en ummadık ve önemli zamanlarda topuk kırılması veya birşeylerin arasına sıkışması var ki insana ne yapacağını şaşırttırıyor:) Allah beterinden saklasın canım, seni çok öpüyorum. Selamlar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. günaydınlarrrrr, sana bloğumda bir ödül bıraktım alır mısınnnn. sevgiler..Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  10. hayatım ellerine sağlık pek severim bu salatayı hele hele nar ekşisiyle...üstüne ceviz ve tulumda serperim:)))))) afiyetler olsun sanada...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Ah canım galiba her bayanın başına geliyor böyle olaylar benimde iş yerinde ayakkabımın bağı koptu yerimden kımıldayamadım yürüsem bay yok pat diye çıkıyordum sonra bir naylon ip buldum bağladım ucunuda yaktım ip sarı ayakkabı siyah iyi bir ikili oldular tabi ucu yanık siyah söylemesi ayıptır ip halen ayakkabıda artık ayakkabı ayakkabılığın dibini boyladı.

    YanıtlaSil
  12. Ayağına bişey olmasın yeter :)
    o an zor durum ama sonrası eğlenceli oluyor benim de başıma gelmişliği var :) ayakkabınını altı boydan boya açılmıştı ve her adım atışımda altı önden gidiyordu ayağım geriden düşün halimi canım:)
    Salata nefis olmuş bende yıkamayı hiç sevmem ;)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))