15 Mayıs 2010 Cumartesi

KEPEKLİ SÜNGER KEK

Malum kek yapmak bazı insanlara sıkıntı yaratır .Kabarmaması ,insanın kek yapma şevkini kırar.Tabi benim gibi ısrarla deneyerek iyi neticeye ulaşanlarda var:))))Ben bu kek denememi kepek unu ile yaptım.Ölçülere göre yapıyorum ve sonunda istediğim gibi sünger bir kek elde ettim tavsiye ederim.Bu tarifi aldığım değerli arkadaşımada çok teşekkür ederim.

MALZEMELER...
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ,
1 Su bardağı şeker,
1 Su bardağı süt,
2 Tane yumurta,
1 Paket kabartma tozu,
1 Paket vanilya,
2 Su bardağın kepek  un.
Yapılışı:
1-Burada dikkat edilmesi gereken şey unu koyduğumuz bardak,yağı koyduğumuz bardak,şekeri koyduğumuz bardak aynı olacak.Ölçünün tutması açısından
2-Yumurta ile şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz.
3-Sonrasında yağ,sütü ekliyoruz.
4-Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyerek ekledim
5-180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar ağzını açmadan pişirdim.
6-Kürdan testi ile kontrol ettim piştiğine kanaat getirince fırından aldım soğuması için bıraktım.Soğuyunca kestim tadı harikaydı
Afiyet olsun az kalori olsun (isteyenlere tabi:)))))))))))))))))
İyi hafta sonları

9 yorum:

  1. Evet az kalori olsun ama kek hep olsun çayın yanında :)Eline sağlık canım,afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
  2. Kepek unundan yaptım,kalorisi daha az diyerek sadece vicdanını rahatlatıyorsun öretmenim:) zira normal unla kepek unu arasındaki fark, hazım kolaylığı.
    kalorisi az olmasını istiyorsan yağını ve şekerini azalt;)

    pek nefis görünüyor doğrurusu. ellerine sağlıkkk:)

    YanıtlayınSil
  3. Papatyam tabiki şeker ve yağ azaltılacak o kesin..:)))

    Ebrulim canımm olsun güzel bencede olsunn..

    YanıtlayınSil
  4. kepekli kepeksiz herhaliyle kabulumdur kek

    YanıtlayınSil
  5. Canım elelrine sağlık görüntüsü pamuk gibi:)))

    YanıtlayınSil
  6. Eline sağlık canım keki bensiz yemişsin bak sevgiler

    YanıtlayınSil
  7. canım seninlede yapar yerizz...:))

    YanıtlayınSil
  8. ellerine sağlık bu arada canım keke çekti yine:))

    YanıtlayınSil
  9. keke bayılırım,az yağlı( hatta yağsız ),balla ya da pekmezle ve meyveli yap şeker koyma biraz tatsız oluyo ama idare etcen artık kalorisi az olcak ya :)

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))