6 Eylül 2010 Pazartesi

SEMİZOTLU BÖREK

Şimdi bu böreği hiç yemeğen ,denemeyenler aynen benim gibi diyecekler "Salatası ,cacığı,çorbası,yemeği tamam da  böreği olur mu ki"Komşumuz sultan abladan bu böreğin tarifini hemen alıyorum ve ilk fırsatta annemle deniyoruz.Sultan abla "Biz artık başka börek yemiyoruz ,çocuklar bayılıyor ,ıspanaklı börek gibi oluyor "demişti.Acaba doğrumuydu bunu ancak denedikten sonra anladık.Ve annemle şu sonuca vardır "Sultan Abla az bile söylemiş.."Harika oldu..Semiz otunın kanı temizle özelliğinin yanında bir sürü faydası var işte merak ediyorsanız şuraya bir bakın derimm.Ve gelelim böreğimizin tarifine:
Malzemeler:(18 tane börek çıkıyor)
İç malzemeler:
-1 demet semiz otu,
-200 gr kıyma,
-1 tane soğan
-2 yemek kaığı sıvı yağ,
-karabiber-kırmızı pul biber,tuz,
Dış malzemeler:
-3 tane yufka,
-Yarım paket margarin,
-1 yumurta
 Yapılışı:
1-Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Kıymayı kavuruyoruz.İyice kavrulduktan sonra 2 kaşık sıvı yağı ilave ediyoruz.Soğanları doğrayıp etle birlikte kavuruyoruz.
2-Yıkayıp doğradığımız semiz otlarınıda ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
3-Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.Biraz ılımaya bırakıyoruz.
4-Yufkamızın birini seriyoruz ,serdiğimiz yufkanın yarısını yağlıyoruz .Yağsız kısmını yağlı kısmın üzerine kapatıyoruz.Ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesiyoruz.
5-İç malzemeyi kestiğimiz üçgen şeklindeki yufkaların kenar kısmına koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.
6-Üzerine yumurta sarısı sürüp ,Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..

14 yorum:

  1. ıspanaklı börek gibi gayet güzel olur:)

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  2. Merhabalar, Her pazartesi bloglardan seçmelerde (http://gencalsabahattin.blogspot.com/) yaptığım yayınlarda; bu hafta banudan şımartan tatlardan kokoş pastası yayında; Sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla.

    YanıtlayınSil
  3. Semizotunu çok severim eminim harika olmuştur, daha önce hiç denememiştim, elinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  4. hiç denemedimm bende ama çok güzel olur diye düşünmekteyimm ellerine sağlık canımmm:)

    YanıtlayınSil
  5. merak ettim şimdi.ve en kısa zamanda deneyecegim.çünkü semizotunun her türlü tarifine bayılıyorum.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  6. ellerinize sağlık. semizotunu çok severim ama etle aram pek yoktur. kıymasızı nasıl olur ki

    YanıtlayınSil
  7. semizotu düşükün olan ben bunu deniycem :) teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlayınSil
  8. papatyam aynen canım:))

    inşallah Fuat bey kolay gelsin:))

    sevgili Ege denemeni tavsiye ederim.

    neden olmasın sevgili ada deniz tabi olabilir..

    Denizciğim çok güzel olur tatlım:)

    Eylemciğim teşekkürler .denedikten sonra fikrini yazarsan merek ettim:))

    YanıtlayınSil
  9. NİLAY SEMİZOTUNU SEVEN BU BÖREĞİ SEVER BENCE:))

    YanıtlayınSil
  10. Hem de kiymali nefis olmali. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  11. lezzetini tahmin edebiliyorum afiyet olsun biz buralarda bulamiyoruz maalesef semizotunu,ancak turkiyede o da vaktine yetisebilirsek

    YanıtlayınSil
  12. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  13. Yemeğine, salatasına bayılırım ama börekte hiç denememiştim...
    Hemen deneyeveğim, ellerinize sağlık. Sevgiler.
    dokuzuncubulut

    YanıtlayınSil
  14. sevgili nesrin,
    emel,
    canan,
    zencefil teşekkürler:))

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))