30 Eylül 2010 Perşembe
DOMATES KONSERVESİ
Kışlık hazırlıklarımızı yapmaya geçen hafta arkadaşlarla karar verdik..Biraz yorucu oldu ama yaparken çok zevk aldık.Bugün size domates konservesini nasıl yaptığımızı anlatacağım.
Malzemeler:
-İstediğiniz kadar domates(ben 3 kg aldım),
-Kaya tuzu tepeleme 2 yemek kaşığı,
-Yarım çay bardağı zeytin yağı,
-3-4 tane yeşil biber
-2 kavanoz ve sağlam kapak
Yapılışı:
-Domateslerimizi ve biberleri yıkıyoruz iri küpler halinde doğruyoruz veya benim gibi işin kolayını seçip robottan geçirebilirsiniz.
-Derince bir tencereye dolduruyoruz ,üzerine tuzunu yağını ekliyoruz.Kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra 5 dakika bekliyoruz.
-Kavanozları iyice kurulayıp kaynayan sosumuzu sıcak sıcak kavanoza dolduruyoruz.
-Kavanozların ağzı yağ olabilir bu yüzden kuru bir bezle yağını silip, kabaklarını sıkıca kapatıyoruz.
-Ters çevirip soğuyuncaya kadar o şekilde bekletiyoruz.Soğuduktan sonra kapaklarınında sızıntı olup olmadığını konrtol ediyoruz.
- Işık almayan bir mutfak dolabına dizip saklıyoruz.
-Kışında yemeklere sos olarak veya menemen olarak afiyetle yiyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize, emeklerinize sağlık. Mevlam afiyetle yemek nasip etsin.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize sağlık afiyetle yemek nasip olsun.sevgiler
YanıtlaSilRabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
TEŞEKKÜRLER FUAT BEY..
YanıtlaSilSEVGİLİ BERNA TEŞEKKÜRLER,
PAPATYAM PRENSESİM TEŞEKKÜRLER:))
Kış boyu afiyetle tüketin.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Ne güzel, hazırladığın bu domates konserveleri ile kış aylarında taptaze domates kullanmış kadar lezzetli domateslerin olacak.
Rabbim ağız tadı ve sağlıkla yemeği nasip etsin.
İnşallah sağlıkla yersiniz canım:) elelirne asğlık:)
YanıtlaSil