5 Eylül 2010 Pazar

KADİR GECESİ

 
Kadir Gecesi Kur'an'da adı geçen bin aydan hayırlı bir nur gecesidir. Kur'an o gecede indirilmeye başlanmıştır. O gece yeryüzüne nur yağar. Bu nedenle kutsal günler ve geceler arasında en önemlisi kabul edilir. Müslümanlar bu geceye diğer kandil gecelerinden daha fazla önem verir ve ibadetle geçirirler. Bu gece bütün camiler dolar, teravih namazları kılınır, Kur'an ve mevlit dinlenir.
Anadolu'da diğer kandil günlerinde yiyecek dağıtma adeti olduğu bilinir. Ancak Kadir Gecesi ibadete daha fazla zaman ayırmak için, bazı yerlerde görülse de, çoğu yerde yiyecek dağıtımı yapılmaz. Daha çok para vb. yardımlar yapılır, iftara dar gelirli dostlar davet edilir.
Bu mübarek günde ve gecede ibadetlerimizin arasında yardımlaşmaya en fazla yeri vermek ne kadar güzel olur. Çevremizdeki bir öğrenciye, dar gelirli bir aileye, bir hastaya yardımcı olmaktan daha değerli ibadet olabilir mi? "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" sözüne uyarak çevremizde ihtiyacı olan kişileri gözetmek her mümine düşen en değerli görevdir. Bu aylarda yapılan her ibadet gibi hayır ve hasenattan bire bin kazanılacağı belirtilir. Allah her türlü ibadetlerimizi kabul eylesin
KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN
Amin.

6 yorum:

  1. Canım,
    Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

    Saygılarımla. Fuat Gencal

    YanıtlaSil
  3. muhterem hanım sizede iyi kandiller.
    teşekkürler Fuat bey sizinde kandiliniz mübarek olsun..:)

    YanıtlaSil
  4. Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Kadir geceniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  5. Dualarımızın kabul olduğu bir kadir gecesi diliyorum, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  6. sevgili ballı cimcime ve didem sizinde kadır geceniz mübarek olsun..
    rabbim dualarınızı kabul eylsin inşallah..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))