Malzemeler:
-800 gr (45-50 tane)baklavalık yufka,
-250-300 gr fıstık,
-400-450 gr taze yağ veya margarin,
Şerbet malzemeleri:
-4 su bardağı toz şeker,
-4 su bardağı su,
-3-4 damla limon suyu,
Yapılışı:
1-Dikdörtgen tepsinin tabanını yağlayın ve 4 tane yufka dizip yufkaların üzerini de yağlayın.
2-Her üç yaprak baklavalık yufka tepsiye konulduktan sonra üzerine yağ sürülür.Yufka sayısı 20 oluncaya kadra bu işleme devam edilir.
3-Yufka sayısı 20 olunca üzerine fıstık yada ceviz serpilir.
4-Daha sonra kalan yufkalar her 3 yufkada bir yağlanarak üst katmanı hazırlanır.
5-Yufkalar bittikten sonra baklava dilimlere ayrılır,kesilir.
6- Dilimleme işlemi bittikten sonra tepsinin yüzeyi yani dilimlenen bölüm yağlanır.
7-Daha önceden ısıtılan180-200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
8-Piştikten sonra ılımaya bırakılır.
Şerbeti için:4 su bardağı su ile 4 su bardağı şeker kaynatılır.Şerbet kıvamını alınca içine limon damlatılır.Biraz ılımaya bırakılır.
Baklava birazlıdıktan sonra ılıyan şerbet üzerine dökülür ve şerbetini çekmesi için ağzı bir kapla kapatılır.Şerbetini çektikten sonra üzeri isteğe göre süslenir..
Not:Baklavanızın yumuşacık olmasını istiyorsunuz üzerini bir tepsi ile kapatınız.Ama yok ben çtır çıtır severim diyorsanız şerpetini döktükten sonra üzerini kapatmanıza gerek yok:))
Bakın gördünüz mü ne kadar kolay..:))
Afiyet olsun..
anamm anamm anammm baklava!!!
YanıtlaSilhemde fıstıklıııı!!!!
neşeciğimm harikaa bende baklava yufkasıyla tatlı yapcam bu bayramm..:))
Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş çokda iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
göüm gönlüm açıldı ellerine sağlık
YanıtlaSilDenizciğm çok kolay ve pratik ..
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER FUAT BEY,
AYLİNCİĞİM GÖNLÜN AÇILSIN TATLIM:)))
Cok guzel olmus canım ellerıne saglık
YanıtlaSilSevgıler ıyı bayramlar
Bütün kış hazırlıkları için ellerine sağlık komşum. Afiyetle yiyin inşallah.
YanıtlaSil