23 Haziran 2010 Çarşamba

ÇÖREK OTLU KURABİYE-BİR AY BAYATLAMAYAN KURABİYE


Efendim okul kapandı biz öğretmenlerin hala işi bitmedi okulda.Temmuz 1 'e kadar okuldayız.Seminer çalışmaları adı altında okulda olmaya devam ediyoruz..Öğretmen olanlar iyi bilir bu çalışmaları ...Yaz günlerini zehir eden çalışmalardır bunlar..
Neyse seminer falan şimdi önemli değil okulumuzdan bazı arkadaşlarımızın il dışına tayini çıktı.Beraber güzel zaman geçirdiğimiz çok kıymetli insanlar kendileri.Onların adına seviniyoruz tabi tayinlerinin çıkmasına ama bizim için böyle kıymetli insanlardan ayrılmak üzücü ...Allah hayırlı eylesin inşallah.Gittiğiniz yerlerde başarılar diliyoruz sizlere..

Gidişlerin olduğu gibi gelişlerde olacak okulumuza.Bakalım yeni eğitim öğretim yılını nelerle ,kimlerle karşılaşacağız.
Okulumuzda asker öğretmenlik yapmış Emre Beyin annesinin bir tarifi bu kurabiye..Biz yedik okulcak çok beğendik sizlerlede paylaşmak istiyorum.Okuldan sevgili arkadaşlarım bu tarifi bekliyorsunuz biliyorum .Sizi daha fazla bekletmeden tarifi yayınlıyorum.Aslında kurabiyenin adı çörek otlu kurabiye ama sevgili arkadaşımız Özlem hanım kurabiyenin kolay kolay bayatlamadığını duyunca adını Bir ay baytalamayan kurabiye koydu:) Ben kurabiyeyi  yıldız şeklinde yaptığım için Hamideciğim yıldız kurabiye dedi..Yani anlayacağınız gören duyan bir isim takıyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah..
Bu kurabiye tuzlu tarifleri sevenler için ,ağızda dağılan süper bir tat.Tadan herkes beğendi ,tavsiye edilir efendim:))
Malzemeler:
-1 paket margarin oda sıcaklığında erimiş(veya tereyağ)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 tane limon suyu(Çay bardağına alınarak üzeri ılık su ile bir çay bardağına tamamlanır.),
-4 yemek kaşığı pudra şekeri,
-2 çay kaşığı tuz,
-yarım fincan çörek otu,
-1 paket kabartma tozu,
-1 yumurta akı,
-Aldığı kadra un
üstü için:
-çörek otu ve yumurta sarısı
Yapılışı:
-Un hariç malzemelerin hapsini derin bir kaba koyuyoruz .Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz.İyice yoğuruyoruz.Sert bir hamur elde ediyoruz.
-Daha sonra hamura şekil veriyoruz ve  yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürüyoruz.Üzerine çörek otu serpiyoruz.(ben içine çörek otunu fazla koyduğum için üzerine çörek otu serpmedim)
-180C 'de üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz..
Not:Efendim malzemelerin üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayınız.Ne şekeri fazla geliyor ne çörek otu az hepsi yerli yerinde ayarlanmış.:)))

15 yorum:

  1. elinize sağlık kurabiyeler çok lezzetli görünüyor. ama şu yaz günü seminerler çekilmiyor cümlenize takıldım. neyseki sizin bu çekilmez günleriniz sadece 1 temmuza kadar. bizler ne yapalım bütün sene yaz kış çalışıyoruz ve sadece 20 gün izin hakkımız var. ister yazın alalım ister kışın ister hasta olunca ister işimiz olunca. sizin önünüzde ise koca bir yaz tatili var kıymetini bilin bunun. neyse ki 1 temmuza birşey kalmadı. sağlıcakla kalın hoşçakalın.

    YanıtlayınSil
  2. Çok hoş olmuş,bayatlamayan olması ayrıca çok güzel olur.Ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlayınSil
  3. Ben de şu an seminer denilen eziyeti yaşamaktayım.Aynen katılıyorum sana ve sabırla 1 Temmuzu bekliyorum.Kurabiyeler nefis görünüyor.Ellerine sağlık.En kısa sürede deneyeceğim, ancak şunu anlamadım, yumurta akına mı batırıyoruz, üzerine yumurta sarısı mı sürüyoruz?Yoksa ikisi birden mi?

    YanıtlayınSil
  4. harikalar..ve bir ay bayatlamıyorlar öylemi?
    Gezilerde yapıp yanımda götürsem ne iyi olur.:)

    YanıtlayınSil
  5. Sevgili sofra sanatı teşekkürler
    ,her mesleğin kendince zorluğu mevcut..:)))

    YanıtlayınSil
  6. sevgili gizemli tatlar çok teşekkürler,
    canım benim yumurtanın akı hamurunun içine sarısı kurabiyenin üzerine sürülüyor..Yanlış ifade etmişim:))
    Denemeni tavsiye ederim..

    YanıtlayınSil
  7. MAVİ TUTKU BU KURABİYE ÇOK KOLAY BENCE DENEMELİSİN VE GEZİLERDE GÜZEL BİR SÜPRİZ OLUR ARKADAŞLARINIZA

    YanıtlayınSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK NEŞECİM... AFİYET ŞEKER OLSUN SİZLERE..

    KOCAMAN ÖPÜYORUM

    YanıtlayınSil
  9. Ne güzel, hem bayatlamıyor, hem güzel görünüyor. Eminim tadı da çok güzeldir. Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  10. Cnım ellerine sağlık...

    Tatlı sevmeyen ben için harika bir tarif mutlaka deneyeceğim canım sevgilerimi bırakıp gidiyorum...

    YanıtlayınSil
  11. Tarifinizi deneyecegim. Bloguma ekleyebilirmiyim sizden aldigimi nott ederek?

    YanıtlayınSil
  12. Sevgili ithalgelin tabiki kaynak göstererk ekleyebilirsiniz.Burada bulunmamızın amacı paylaşmak.
    Çok değişik bir o kadarda güzel bir kurabiye.Lütfen denedikten sonra fikrinizi yazarsanız sevinirim.
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  13. tarifi gördüm yaptım hiç güzel olmadı ekşi oldu limon suyu yüzünden belirttiğinizden daha az koyduğum halde... dikkat çekmek istedim!!!

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız tarifi ben defalarca aynı ölçüde denedim ,üstelik tadına bakan ve beğenen bir çok kişiye tarifi verdim denediler ama sizin karşılatığınız sorunla ilgili hiçbir memmuniyetsizlik duymadım.Sizin limon acaba çok mu büyüktü. çünkü orta boy limonsuyuna ılık su ekleyerek 1 çay bardağı yapıyoruz.Aynı zamanda kurabiye ye eklediğimiz 4 kaşık pudra şekeri limonun ekşisini dengeliyor.
      Sevgiler

      Sil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))