Memlekete her gittiğimizde annem:"Canınız ne istiyorsa onu yapayım der."
sağolsun.
Bizde biraz naz eder "Ne olsa onu yeriz.Bizim için zahmete girme" deriz.....
Tabi canımızda tavuklu pilav çeker.Anneciğimizde hiç erinmez her gittiğimizde tavuklu pilavı mutlaka yapar.:))))
İşte bu güzel pilavı öğrenmek lazım dedim.Ve bu gidişimde annemi iyice izledim notlar aldım.İşte aldığım notları sizinle paylaşıyorum.Hadi yine iyisiniz.:)))))))
TAVUKLU PİLAV
Malzemeler:
-Bir bütün tavuk,
-Kavrulmuş pilavlık hazırlanmış Antep fıstığı,
-3-4 tane karabiber,
-1 soğan
-1 havuç
-tuz,
Pilav için:
-1 su bardağı pirinç,
-2 su bardağı sıcak su,
-yeterince tereyağ
Yapılışı:Tavukları önce düdüklüde haşlıyoruz .Tavukları haşlarken dikkat edilecek husus;içine 4-5 tane karabiber ,1 soğan,1 havuç eklenir.Tavuğun kokusunu alması lezzet vermesi için.Daha sonra haşlanan tavukları ayıklıyoruz.Ayıkladığımız tavuk etlerini Az bir yağda teflon tavada 3-4 dakika çeviriyoruz.İçine pilavlık fıstıkları ekliyor ve kavuruyoruz..Daha sonra pişirdiğimiz pirinç pilavımızın üzerine servis yapıyoruz. (Pilavı ben 1 'e 2 ölçüsüyle yapıyorum ama bazı pirinçler suyu az yada çok çeker.Onu ancak deneyerek anlayabiliriz.)Burada önemli olan tavuğun küçük parçalara ayrılmış olması ve teflonda hafif kavrulmasıdır.
Fıstıklı tavuklu pilav yani merak ettim doğrusu, ellerine sağlık anneciğinin
YanıtlaSilanne yemekleri bambaşka oluyo rdeğil mi ? ellerine sağlık annenin enfes görünüyor....
YanıtlaSilanneciğinin de seninde ellerine sağlık canım nefis görünüyor. yanlız bişey sormak istiyorum bu fıstıklar kavrulmuş antep fıstığımı yoksa normal pilavlık fıstık mı. Bana sanki antep fıstığı gibi geldi yeşil yeşil. ellerine sağlık afiyet olsun canım
YanıtlaSilsevgili hülya evet antep fıstığı yeşilinde .denemeni tavsiye ederim.fotoda güzel çıkmamış ama tadı gerçekten harika.
YanıtlaSilannenin ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım miss gibi kokar şimdi:)))
YanıtlaSilım?????
YanıtlaSilantep fıstıklı pilavv
eminim nefis olmuştur
anneiğinde seninde ellerine sağlık..
sevgili çocukla çocuk merakınızı giderin derim:)
YanıtlaSilback to back,teşekkürler tatlım
eylemim,e.esme.e, teşekkürler pilavın tarifi annemde yapımı bana ait.
pepbe ttalar sen bir de kokusunu duy.offff:)
Annenin ellerine sağlık inan tadını çok merak ettim.en iyisi bende annemden yapmasını isteyeyim.senin tarifinle
YanıtlaSilöpüyorum canım.
annelerin elşinden olsunda,
YanıtlaSilnasıl olursa olsun..
afiyeler olsun canım.
anne eli degen her yemek farklidir annecinin ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilgüzel bir hafta sonu dilerim
çok severim ama bir türlü istediğim tadı yakalayamadım kendi yapışımda itiraf ediyorum..demekki püf noktaları varmış..sağol canım bilgilendirdiğin için..
YanıtlaSilöyle çok severim ki...anneciğinin ellerine sağlık , şimdi olsa koca bir tabak yiyebilirim:)))
YanıtlaSilnefis görünüyor.
sevgiler, öpücükler canım
SEVGİLİ ARKADASIM TARİFİN BU KEZ KUTSALSOFRADA YAYINDA TESEKKÜR EDERİM,SENİ BLOG LİSTEME EKLEDİM AMA İZLEYEMİYORUM EŞİMİN ADI ÇIKIYOR Bİ AYAR YAPAMADIM,NASILSA OLACAK
YanıtlaSilBİRDE MSN DE GÖRÜŞELİM İSTİYORUMDA DENK GELMİYORUZ KISMET ARTIK ŞİMDİLİK ESEN KAL