Sevgili papatya prensesin tarifi olan unlu kıyır kıyır böreğini kaç zamandır denemek istiyordum.Nihayet yaptım ve okula götürdüm.İkinci tenefüs bizim öğrencilerin beslenme saati tabi biz öğretmenlerinde:) Sabahcı olunca insan açıkıyor.Öğrencilere "mutlaka kahvaltı yapın gelin "diyorum ama kendim pek kahvaltı yapamıyorum sabahları.İşte bize böyle aralarda bişeyler atıştırarak idare ediyoruz.Gelelim börek üzerinde oynanan iddialara,
Tadına bakan herkes beğendi tarifi istediler.Bende blogdan alırsınız dedim.Burada yayınlamamı bekleyemeyen arkadaşlar sabırsızlandı.Bende daha da sabırsızlandırmak için tahmin edin dedim.Tabi elle açmışsın,un kavurup eklemişsin diyenler oldu.Hatta kete tadında diye karar kıldık .İşte bugün yayınlarım tarifini dediğim için hemen ekledim tarifi ama ayrıntılı fotolarınıda en kısa zamanda eklemek istiyorum.Daha açıklayıcı oluyor.Tarif için Papatya Prenses'e çok teşekkür ediyorum .Canım seni tekrar aramıza bekliyoruz:)
Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.
Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz. Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp sarıyoruz. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiyoruz.
Not: Yağı fazla gibi gelebilir ama değil içine elenen un fazla yağı çekiyor.Eğer yağını az koyarsanız böreğiniz kuru kuru olur.
Afiyet olsun:)
İşte bu güzel böreğimizin yapım aşamaları:
İşte bu güzel böreğimizin yapım aşamaları:
Yağlayıp üzerine un eliyoruz.
İkiye katlayıp yağlıyoruz ve tekrar un eliyoruz.
Uç kısımlarını iki parmak katlayıp iç harçını koyuyoruz.
Rulo yapıp sarıyoruz ve 4 parmak kalınlığında kesiyoruz
Yağlı kağıt serili tapsiye böreklerimizi koyup üzerini kalan yağ ile yağlıyoruz.
Görüldüğü üzere ben iç malzemelerini biraz fazla koymuşum:)
Bu fotoyu özellikle ekledim ki böreğin kıtır kıtır olduğunu anlayın diye.Değişik ve güzel bir börek yapmak isterseniz bu börek harika bir tercih olur.:)
ah canımmm ne güzel bi öğretmensin sen öyleee.Anne şefkati budur işte.Valla ben de istiyorum bu böreği.Ama sıkı diyetteyim ya hani.gevşetmek istemiyorum,oturur yerim yoksa bi tepsi :) ellerine sağlık bitanem.
YanıtlaSilbir dilim alsam.ellerine saglık.
YanıtlaSilYine döktürmüşsün senin gibi bir öğretmenim olsa bize de yapsa ne iyi olurdu öğrencilerin çok şanslılar yazımı Gülümseyerek okumana sevindim neşen her daim olsun sevgiler o güzel tariflerini bekliyoruz
YanıtlaSilcanım ellerine sağlı.valla tüm arkadaşlar yaptı.banada denemek farz oldu.bı arada nazik davranışın çok güzel.güzel yüreki öğretmenim
YanıtlaSilbende çok merak ediyorum, tadı nasıl diye;)görüntü enfes, ellerine sağlık öğretmenim;)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık benim de denemek istediğim bir tarif ama şimdilik eşimin yaptığı basit yemeklerle idare ediyoruz .inşallah yakında yapıp yemek nasip olur.
YanıtlaSilöpüyorum
yine değişik bir tarif. denemek lazım. ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili eylem,
YanıtlaSilebruli,
keyfeseyran,
aleyne,
eldivenlerim,
maliha çok teşekkür ederim.
mmm ben de nicedir denemek istiyorum. ah artık öğretmen olunca pişiririm çünkü öğrenciyken mutfağa girmek çok mümkün olmuyor:))
YanıtlaSilellerine sağlık sevgili neşeli günler ,afiyet bal şeker olsun.
Ellerine sağlık hocam. Böreğin harika görünüyor. Meslek aşkı ve ana şefkati işte budur!
YanıtlaSilSevgiler, öpücükler
Canan
sevgili leyya inşallah öğretmen olursun canım.derslerde başarılar.
YanıtlaSilteşekkürler sevgili canan
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.bende denediğim için tadını biliyorum...
YanıtlaSilöpüyorum seni..
Canim afiyet olsun bir tane börekten aldim bile sevgiler canim
YanıtlaSilbu güzel böreğin tadını keşfedenlerdenim bende..
YanıtlaSilellerine sağlık..gerçekten çok güzel oluyor...
sevgiler...
canım bizim evinde favori börekleri arasında aldı yerini...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Kesinlikle papatya gelsin artık:)
SEVGİLİ DİSAL,
YanıtlaSilGÜLCAN,
YEŞİLDOMATES,
ASLI ÇOK TEŞEKKÜRLER .BU LEZZETİ TADANLAR BIRAKAMAZ BENCEDE.
ASLIŞKOM BENDE İSTİYORUM PAPATYA GELSİN:(
ramazanda bende yapmıştım nefis bir tarifdir ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilTarifiniz güzel, böreğiniz nefis. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilValla böreği çok yaparım...Çok çeşitlide yaparım..gel görki tarifteki gibi hiç un elemedim..değişikliği bu olsa gerek..
YanıtlaSilbak merak ettirdin beni..en kıza zamanda denenmeli..tarifide sana yönlendirmeli..çabbbuukkk ekle diğer fotolarını:)))
kalem tutan ellerine sağlık örtmenim..
Harika bir tarih hemen deneyeceğim.Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilellerine saglik canim tadini cok merak ettim biran once faaliyete gecmek lazim;))
YanıtlaSilsevgiler hayirli cumalar
arkadasımmm yanında çayın yokmu alıp geleyimmi diycem börek bitmiştir,yenisinimi yaparız,sagol canım eminim gönlün boldur.blogcular öyledir zaten ne karımız var hayır duası almaktan baska...
YanıtlaSilçorban bugün kutsalsofrada haberin olsun,kutsalceyizide tasıycagım yakında inşallah siz arkadaslarım sağolun
sevgiler selmlar
Nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende yaptım bu börekten ve bugün yayınladım seninde linkini vererek arkadaşım teşekkürler...
YanıtlaSilMERHABA BENDE YENİ BLOG ACTIM COK BEGENDIM BLOGUNUZU TAKIBE ALDIM SIZI
YanıtlaSilay çok güzel görünüyor .ama olmaz kı hep yapıp canımızı eritiyorsunuz.yapın yapın yıyın keyfe seyranda böyle eee hadı afiyetler olsun.
YanıtlaSil