Haftanın ortasında biraz ağzımız tatlansın dimi .Şimdi kalori rejim demeyin çok hafif bir tatlı bu .Aşırıya kaçmadıkça tercih edilebilirir.Ben yaparken biraz dolu dolu oldu aslında kulpların yarısından biraz fazlaydı ama sütü koyunca şişti.Bir dahaki sefere malzemeyi az tutmayı düşünüyorum .Kulpun tam yarısında olursa daha iyi olur.:)
Bu da bu tariften çıkardığım ders.:)))
KULP DA GÜLLAÇ
Malzemeler:
- 1 yaprak güllaç
- 300 gr kadar süt,
- Doğranmış ceviz,
- Yarım çay bardağı şeker
- Süslemek için nar, fıstık tozu
Yapılışı:Önce sütü şekeri karıştırıp pişir.Daha sonra güllaç yaprağını ufala.Ufak parçalara ayrılan güllaç Kulpun tabanına yerleştirilir.üzerine sütlü şekerli karışım dökülür.Onun üzerine doğranmış ceviz serpilir.Tekrar üzerine güllaç parçaları serpilir.üzerinde sütlü şekerli karışım dökülür.Nar ve fıstık tozu ile süslenir.Soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun..
hımmm nefis olmuş nefis ellerine saglık canım
YanıtlaSilgerçekten de nefissss.ellerine sağlık..
YanıtlaSilyaa nerdeyse bir senedir kupta güllaç deniycem. bir türlü sıra gelmiyo iyi mi:)
YanıtlaSilellerine sağlık öretmenimm:)
ımm nasıl da canım çekti şimdi olsada yesem:))
YanıtlaSilelerine sağlık nefis görünüyor...
OF AMA HAKSIZLIK BU YAAA
YanıtlaSilCANIM NASIL ÇEKTİ ŞİMDİ NAPICAM AKŞAM AKŞAM:(
fikir çok iyi bayılırım güllaca...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım gerçekten güzel gözüküyor...
YanıtlaSilkızım ben ne rejim derim ne kalori ben bir kup güllaç yerim.canım ellerine sağlık sunum bir harika..sevgiler..
YanıtlaSilGoruntu super olmus. Sevgiler
YanıtlaSilBu kulplardan birtanesini alıyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
eline sağlık canım çok şık bir sunmum olmuş.. hafif ve lezzetli hemde.. afiyet şeker olsun
YanıtlaSilGüzel bir fikir cupta güllaç, deneyeceğim ellerine sağlık...
YanıtlaSilGünaydın canım benim..bak boşvermedim hemen geldim işte..
YanıtlaSilsihirli değneğim sizler oldunuz:)
ama inan son günler epey sıkkınım..belimin ağrısıda cabası..hal böyle olunca günlük işimi göremiyorum yığınla birikiyor..neyse ben güllacımı alayım kahvaltının üstüne yerim..
eline sağlık olsun..pürelenmiş balkabağıyla yaptımdı geçenlerde..güllaç hem hafif hemde pratik bence.ramazanda akla geliyor ama olsada hergün yenir gibi.ayrıca yokluğumda yazdığın kendim içinde gerek oğluş içinde yorumlarına tşk ederim..gideyim arada görünürüm..hoşçakal.
Ben hiç düşünmeden hemen alıyorum o güzel kuplardan.
YanıtlaSilSevgiler.
çok hoş bir görüntü olmuş,
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
nefis görünüyor
çooook öptümmmmm
Neredeyse tüm Ramazan boyunca güllacın farklı tariflerini denedim,servis kolaylığı ve sunum şıklığı için bu haliyle de denemek lazım..ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler...
harika bir fikır nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilsevilciğim ,
YanıtlaSilfundacığım,
papatya prensesciğim,
esmacığım,
meltemciğim,
içimden geldiği gibi,
aslıcığım,
melihacığım,
hülyacığım,,
melekciğim çok teşekkürler..
sevgili nuray biz sana sihirli değnek oluruz. yeter ki buralarda ol:)
YanıtlaSilsevgili taze nane,
YanıtlaSilab-ı hayat,
zeynep çok teşekkürler.
sevgili şengülce ve
YanıtlaSililker erdem hoş geldiniz bloguma renk verdiniz yine beklerim:))))
sevgili cansudere hoş geldin teşekkürler.
YanıtlaSilMerhaba canım...
YanıtlaSilNe güzel bir güllaç olmuş böyle...
Ye beni der gibiler...
ELİFCİĞİM GEL BERABER YİYELİM:))
YanıtlaSilyok kalori,rejim demiicem,yiicem :)) güllaçı da bi severimkii sorma gitsin.mmm.ellerine sağlık arkadaşımm.
YanıtlaSilEBRULİCİĞİM YE TABİ GÜLLAÇ YENİLMEZ Mİ AY.:))))))))))
YanıtlaSilGüllacı çok severim..Kupta servis etmek çok iyi fikir bence. Hem sunum çok hoş hem de servisi daha pratik. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu güzel fikir ve tarif için teşekkürler:).
Sevgilerimle..
aslı
aslıcığım teşekkürler.
YanıtlaSil