7 Ekim 2009 Çarşamba

KULPDA GÜLLAÇ

Haftanın ortasında biraz ağzımız tatlansın dimi .Şimdi kalori rejim demeyin çok hafif bir tatlı bu .Aşırıya kaçmadıkça tercih edilebilirir.Ben yaparken biraz dolu dolu oldu aslında kulpların yarısından biraz fazlaydı ama sütü koyunca şişti.Bir dahaki sefere malzemeyi az tutmayı düşünüyorum .Kulpun tam yarısında olursa daha iyi olur.:)

Bu da bu tariften çıkardığım ders.:)))

KULP DA GÜLLAÇ

Malzemeler:

  • 1 yaprak güllaç
  • 300 gr kadar süt,
  • Doğranmış ceviz,
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Süslemek için nar, fıstık tozu

Yapılışı:Önce sütü şekeri karıştırıp pişir.Daha sonra güllaç yaprağını ufala.Ufak parçalara ayrılan güllaç Kulpun tabanına yerleştirilir.üzerine sütlü şekerli karışım dökülür.Onun üzerine doğranmış ceviz serpilir.Tekrar üzerine güllaç parçaları serpilir.üzerinde sütlü şekerli karışım dökülür.Nar ve fıstık tozu ile süslenir.Soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun..

28 yorum:

  1. hımmm nefis olmuş nefis ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de nefissss.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. yaa nerdeyse bir senedir kupta güllaç deniycem. bir türlü sıra gelmiyo iyi mi:)

    ellerine sağlık öretmenimm:)

    YanıtlaSil
  4. ımm nasıl da canım çekti şimdi olsada yesem:))
    elerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. OF AMA HAKSIZLIK BU YAAA
    CANIM NASIL ÇEKTİ ŞİMDİ NAPICAM AKŞAM AKŞAM:(

    YanıtlaSil
  6. fikir çok iyi bayılırım güllaca...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım gerçekten güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  8. kızım ben ne rejim derim ne kalori ben bir kup güllaç yerim.canım ellerine sağlık sunum bir harika..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Goruntu super olmus. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bu kulplardan birtanesini alıyorum.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık canım çok şık bir sunmum olmuş.. hafif ve lezzetli hemde.. afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir fikir cupta güllaç, deneyeceğim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Günaydın canım benim..bak boşvermedim hemen geldim işte..
    sihirli değneğim sizler oldunuz:)
    ama inan son günler epey sıkkınım..belimin ağrısıda cabası..hal böyle olunca günlük işimi göremiyorum yığınla birikiyor..neyse ben güllacımı alayım kahvaltının üstüne yerim..
    eline sağlık olsun..pürelenmiş balkabağıyla yaptımdı geçenlerde..güllaç hem hafif hemde pratik bence.ramazanda akla geliyor ama olsada hergün yenir gibi.ayrıca yokluğumda yazdığın kendim içinde gerek oğluş içinde yorumlarına tşk ederim..gideyim arada görünürüm..hoşçakal.

    YanıtlaSil
  14. Ben hiç düşünmeden hemen alıyorum o güzel kuplardan.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. çok hoş bir görüntü olmuş,
    ellerine sağlık canım.
    nefis görünüyor
    çooook öptümmmmm

    YanıtlaSil
  16. Neredeyse tüm Ramazan boyunca güllacın farklı tariflerini denedim,servis kolaylığı ve sunum şıklığı için bu haliyle de denemek lazım..ellerine sağlık nefis görünüyor...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. harika bir fikır nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. sevilciğim ,
    fundacığım,

    papatya prensesciğim,
    esmacığım,
    meltemciğim,
    içimden geldiği gibi,
    aslıcığım,
    melihacığım,
    hülyacığım,,
    melekciğim çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  19. sevgili nuray biz sana sihirli değnek oluruz. yeter ki buralarda ol:)

    YanıtlaSil
  20. sevgili taze nane,
    ab-ı hayat,
    zeynep çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. sevgili şengülce ve
    ilker erdem hoş geldiniz bloguma renk verdiniz yine beklerim:))))

    YanıtlaSil
  22. sevgili cansudere hoş geldin teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba canım...
    Ne güzel bir güllaç olmuş böyle...
    Ye beni der gibiler...

    YanıtlaSil
  24. ELİFCİĞİM GEL BERABER YİYELİM:))

    YanıtlaSil
  25. yok kalori,rejim demiicem,yiicem :)) güllaçı da bi severimkii sorma gitsin.mmm.ellerine sağlık arkadaşımm.

    YanıtlaSil
  26. EBRULİCİĞİM YE TABİ GÜLLAÇ YENİLMEZ Mİ AY.:))))))))))

    YanıtlaSil
  27. Güllacı çok severim..Kupta servis etmek çok iyi fikir bence. Hem sunum çok hoş hem de servisi daha pratik. Ellerine sağlık.
    Bu güzel fikir ve tarif için teşekkürler:).
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))