21 Ekim 2009 Çarşamba

UNLU KIYIR KIYIR BÖREK

Sevgili papatya prensesin tarifi olan unlu kıyır kıyır böreğini kaç zamandır denemek istiyordum.Nihayet yaptım  ve okula götürdüm.İkinci tenefüs bizim öğrencilerin beslenme saati tabi biz öğretmenlerinde:) Sabahcı olunca insan açıkıyor.Öğrencilere "mutlaka kahvaltı yapın gelin "diyorum ama kendim pek kahvaltı yapamıyorum sabahları.İşte bize böyle aralarda bişeyler atıştırarak idare ediyoruz.Gelelim börek üzerinde oynanan iddialara,
Tadına bakan herkes beğendi tarifi istediler.Bende blogdan alırsınız dedim.Burada yayınlamamı bekleyemeyen arkadaşlar sabırsızlandı.Bende daha da sabırsızlandırmak için tahmin edin dedim.Tabi elle açmışsın,un kavurup eklemişsin diyenler oldu.Hatta kete tadında diye karar kıldık .İşte bugün yayınlarım tarifini dediğim için hemen ekledim tarifi ama ayrıntılı fotolarınıda en kısa zamanda eklemek istiyorum.Daha açıklayıcı oluyor.Tarif için Papatya Prenses'e çok teşekkür ediyorum .Canım seni tekrar aramıza bekliyoruz:)
Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.
Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz. Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp  sarıyoruz. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar  pişiyoruz.

Not: Yağı fazla gibi gelebilir ama değil içine elenen un fazla yağı çekiyor.Eğer yağını az koyarsanız böreğiniz kuru kuru olur.
          Afiyet olsun:)
İşte bu güzel böreğimizin yapım aşamaları:

Yağlayıp üzerine un eliyoruz.
İkiye katlayıp yağlıyoruz ve tekrar un eliyoruz.
Uç kısımlarını iki parmak katlayıp iç harçını koyuyoruz.
Rulo yapıp sarıyoruz ve 4 parmak kalınlığında kesiyoruz
Yağlı kağıt serili tapsiye böreklerimizi koyup üzerini kalan yağ ile yağlıyoruz.

Görüldüğü üzere ben iç malzemelerini biraz fazla koymuşum:)
Bu fotoyu özellikle ekledim ki böreğin kıtır kıtır olduğunu anlayın diye.Değişik ve güzel bir börek yapmak isterseniz bu börek harika bir tercih olur.:)

27 yorum:

  1. ah canımmm ne güzel bi öğretmensin sen öyleee.Anne şefkati budur işte.Valla ben de istiyorum bu böreği.Ama sıkı diyetteyim ya hani.gevşetmek istemiyorum,oturur yerim yoksa bi tepsi :) ellerine sağlık bitanem.

    YanıtlaSil
  2. bir dilim alsam.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Yine döktürmüşsün senin gibi bir öğretmenim olsa bize de yapsa ne iyi olurdu öğrencilerin çok şanslılar yazımı Gülümseyerek okumana sevindim neşen her daim olsun sevgiler o güzel tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlı.valla tüm arkadaşlar yaptı.banada denemek farz oldu.bı arada nazik davranışın çok güzel.güzel yüreki öğretmenim

    YanıtlaSil
  5. bende çok merak ediyorum, tadı nasıl diye;)görüntü enfes, ellerine sağlık öğretmenim;)

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık benim de denemek istediğim bir tarif ama şimdilik eşimin yaptığı basit yemeklerle idare ediyoruz .inşallah yakında yapıp yemek nasip olur.
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. yine değişik bir tarif. denemek lazım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. sevgili eylem,
    ebruli,
    keyfeseyran,
    aleyne,
    eldivenlerim,
    maliha çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. mmm ben de nicedir denemek istiyorum. ah artık öğretmen olunca pişiririm çünkü öğrenciyken mutfağa girmek çok mümkün olmuyor:))
    ellerine sağlık sevgili neşeli günler ,afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık hocam. Böreğin harika görünüyor. Meslek aşkı ve ana şefkati işte budur!

    Sevgiler, öpücükler
    Canan

    YanıtlaSil
  11. sevgili leyya inşallah öğretmen olursun canım.derslerde başarılar.

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık.bende denediğim için tadını biliyorum...

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  13. Canim afiyet olsun bir tane börekten aldim bile sevgiler canim

    YanıtlaSil
  14. bu güzel böreğin tadını keşfedenlerdenim bende..
    ellerine sağlık..gerçekten çok güzel oluyor...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. canım bizim evinde favori börekleri arasında aldı yerini...
    Ellerine sağlık...
    Kesinlikle papatya gelsin artık:)

    YanıtlaSil
  16. SEVGİLİ DİSAL,
    GÜLCAN,
    YEŞİLDOMATES,
    ASLI ÇOK TEŞEKKÜRLER .BU LEZZETİ TADANLAR BIRAKAMAZ BENCEDE.
    ASLIŞKOM BENDE İSTİYORUM PAPATYA GELSİN:(

    YanıtlaSil
  17. ramazanda bende yapmıştım nefis bir tarifdir ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Tarifiniz güzel, böreğiniz nefis. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Valla böreği çok yaparım...Çok çeşitlide yaparım..gel görki tarifteki gibi hiç un elemedim..değişikliği bu olsa gerek..
    bak merak ettirdin beni..en kıza zamanda denenmeli..tarifide sana yönlendirmeli..çabbbuukkk ekle diğer fotolarını:)))
    kalem tutan ellerine sağlık örtmenim..

    YanıtlaSil
  20. Harika bir tarih hemen deneyeceğim.Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  21. ellerine saglik canim tadini cok merak ettim biran once faaliyete gecmek lazim;))
    sevgiler hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  22. arkadasımmm yanında çayın yokmu alıp geleyimmi diycem börek bitmiştir,yenisinimi yaparız,sagol canım eminim gönlün boldur.blogcular öyledir zaten ne karımız var hayır duası almaktan baska...
    çorban bugün kutsalsofrada haberin olsun,kutsalceyizide tasıycagım yakında inşallah siz arkadaslarım sağolun
    sevgiler selmlar

    YanıtlaSil
  23. Nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  24. Bende yaptım bu börekten ve bugün yayınladım seninde linkini vererek arkadaşım teşekkürler...

    YanıtlaSil
  25. MERHABA BENDE YENİ BLOG ACTIM COK BEGENDIM BLOGUNUZU TAKIBE ALDIM SIZI

    YanıtlaSil
  26. ay çok güzel görünüyor .ama olmaz kı hep yapıp canımızı eritiyorsunuz.yapın yapın yıyın keyfe seyranda böyle eee hadı afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))