2 Temmuz 2010 Cuma

BOSTANA

Efendim yaz günlerinde insanın  canı yemek içmek istemiyor.Şöyle hafif şeylerle geçiştirmek en güzeli..İşte Şanlıurfa bölgesinde yapılan yaz günlerinin vazgeçilmezi bostana.Yemeklerin yanında meze olarak ikram edilir. Her yemeğin yanına yakışır ama etli yemeklerin yanında süper olur:)
Yapımı çok kolay zahmetsiz.Her yörede bulunur mu bulunmaz mı bilmiyorum ama bizim buralarda acur derler Şanlıurfa'da hıtı,salatalık yerine onu kullanırsak daha kıtır kıtır olur bostanamız.
Malzemeler:
-2 tane domates,
-2 tane salatalık( salatalık yerine hıtı yada acur olursa daha iyi olur)
-2 tane yeşil biber
-yarım demet maydanoz,
-2 dal taze nane,
-2 yemek kaşığı nar ekşisi,
-tuz ve 1 yemek kaşığı isot
yapılışı:
Sebzelerin hepsini doğrayıp robottan geçiriyoruz.Tuzunu, isotunu ve 1 kaşık nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine 1 kaşık nar ekşisini gezdiriyoruz.
Sonrada afiyetle yiyoruz..
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum..
İyi hafta sonları.
Not:)Eğer domatesiniz fazla sulu değilse mezemiz çok katı olur o zamanda çorba kıvamından daha koyu bir kıvama gelinceye kadar su eklenebilir.

1 yorum:

  1. Çok sevdiğim, harika bir salata, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))