9 Aralık 2009 Çarşamba

MOR LAHANA SALATASI


Bu salatayı ilk yediğimde ilginç gelmişti.Ama tadına bakınca aslında çok güzel bir salata olduğuna karar verdim.
Yapımı çok basit tadı süper.işte
malzemeler:
Küçük bir mor lahana,
2 yemek kaşığı sıvı yağ(yeterli olmazsa eklenebilir)
1 yemek kaşığı mayonez,
yarım kase yoğurt,
1 avuç kadar küçük doğranmış ceviz.,
yarım avuç bayat ekmek içi(isteğe bağlı),
tuz,1 tane ezilmiş sarımsak
yapılışı:
Mor lahanaları ince ince kıyıyoruz. ocakta biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyıruz iki kaşık sıvı yağ ile.Üzerine tuz ilave diyoruz.Ocaktan alıyoruz derin bir kabın içine, diğer bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.Biraz bekleyince mor rengi ne  dönüşüyor salatamız fazla bekletmeden serviz yapıyoruz.Servisten yarım saat önceden hazırlamak yeterli.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Hımmm lezzetine bayılırım ama hiç ekmek içi kullanmadım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. ablam yapardı çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. aslıcığım denemeni tavsiye ederim güzel oluyor.
    cansudere ablan yapıyorsa güzeldi
    r ooo

    YanıtlaSil
  4. Bende çok severim,ekmek içi koymadım ama hiç...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))