Bugün bıraksalar sabaha kadar yazacağım .Ay tutamıyorum kendimi.İşte bu muffinleri az önce tatlı krızim tuttuda onun için yaptım.Bu saatta kim uğraşır değil mi ay yok ben hiç erinmem konu yemek olsun yeter ki :)))))
Çok pratik, az malzeme ile basit bir muffin tatlı krizlerine bire bir.
Malzemeler:
1 yumurta,
1 fincan şeker,(kahve fincanı)
1fincan sıvı yağ,
1 fincan süt,
1 paket vanilya,
yarım paket kabartma tozu,
1 orta boy havuç,(rendelenmiş)
1 fincan çekilmiş fındık,
Alabildiği kadar un(1,5 su bardağı kepekli un)
1 çay kaşığı tarcın
Yapılışı:
Yumurta,şekeri iyice çırpıyoruz.sıvı yağı,sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Unu ,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ilave edelimFındık ve havuçu ilave edince çok karıştırmaya gerek yok.Fazla bekletmeden kalıplara yerleştiriyoruz.Fırının önceden ısıtıp 180 dereceye getiriyoruz.Fırına kekimizi koyduktan sonra ilk 25 dakika kapağnı açmıyoruz.35-40 dakika sonra fırından çıkartıyoruz. Sonrası malum afiyet olsun .
Not:Ben havuçlar suyunu bırakır diye ununu normalden fazla eklemiştim sanırım biraz daha az konulabilirmiş.Bu da size bana dip nottt.Kek yapmakta pek uzman değilimdir ama muffinlerde bir sıkıntı olmuyor. Şu sünger keki çok istememe rağmen hala istediğim gibi yapamıyorum.Aslında çok kolay denir ama ben sünger kekte başarılı değilim.Bu konuda fikri olanlarda önerilerini bekliyorum.SÜNGER KEK YAPMAK İSTİYORUM :(((((((((((((
Bencede sabaha kadar yazcakmışsın gibi görünüyor, sen gel bana yorum yaz sabaha kadar:))
YanıtlaSilAh bu boğazımız bizi öldürcek bi gün:) Ben de hiç erinmem hiçç. Of sonra gelsin.......:)
Ellerine sağlık canım..
Canım ellerine sağlık içinde tarçın olması süper bayılrım ...
YanıtlaSilBen genelde düşük ısıda pişiriyorum keklerimi (150derece)
Yavaş yavaş pişince süngerleşiyor...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..MUTLAKA DENİYCEM...SEVGİLER..
YanıtlaSilafiyet olsuuuunn Neşelimm.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bu bir lokmalık kolay yenebilen kekleri çok seviyorum hele havuçlu olursa daha harika oluyor tatları mutlaka çok güzeldir sevgiler
YanıtlaSilcanım havuçlu kek çok güzel oluyor..ama havuçlar suyunu bırakmıyor.kekin yapısında yumuşaklık oluyor.sünger keki senden duydum araştırdım farklı bir kek mi diye..bildiğimiz klasik kekmiş..bazen bişey de takılırız..olmaz ALLAH olmaz nedense..kalıbından bile kaynaklanabilir..bir çok şey etkiliyor aslında..yumurtaların oda sıcaklığında olsun mesela..un kıvamı önemli..aklıma bunlar geldi..öptüm canım..
YanıtlaSilCancazım yazan kalem tutan ellerini seveyim ben..
YanıtlaSilTşkler ederim dileğine..Şimdilik iyiyim henüz tetkikler bitmedi..
Rabbim cümlemizi korusun sağlık sıhhat versin..
Versinde senin şu muffinlerini yiyelim..
Beşi bizim olsun...Nefise benziyor sen kalkıpta o saateyde yaptıysan aceleyle yapılanlar her zaman leziz olmuştur bence..Ellerine gönlüne sağlık..
yapıp yıyın bakalım canım ellerine sağlık. kilolar????
YanıtlaSilpapatyam ah ne yapayım birden doldum taşıyorum:)
YanıtlaSilaslıcığım teşekkürler tavsiyen için,
DİDEM denemeye değer bence,
nunummm canımmm,
bacım bizim bu kilolar ne olacak yeee yeee bak cansuda vurguluyor kilolar?
nurayım beşini size ayırdım hadi gelin.
cansudere ? bencede ? ama can bu çekiyor:((((((((((((
Nefis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..
Ellerinize sgalik, bayildim ben bu muffinler, cok guzel bir tarif.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
canim ellerine saglik bende genelde hic erinmem yapar yerim;))
YanıtlaSilben keklerimde genelde hic olmassa 1 yemek kasigi nisasta kullaniyorum ve akici kivamda bir harc hazirliyorum okadar yumusak oluyorki yerken agzinda hissediyorsun o sungerligin esnekligini...
fikir iste;))
sevgilerimle
SEVGİLİ PELİN ,
YanıtlaSilAYBİKE, HULSİS ÇOK TEŞEKKÜRLER
CANIM ELLERİNE SAĞLIK.HAVUÇLU OLAN HERŞEYİ YERİM SALATA KEKE HİÇ FERKETMEZ.BU ARADA HANIM TAYFASI OLARAK BOĞAZ KONUSUNDAKİ AZMİMİZ TAKDİRE ŞAYAN.O KONUDA YOK BİRBİRİMİDEN FARKIMIZ.AÇ YAŞAYIP MUTSUZ OLMAKTANSA KARNIM TOK YAŞARIM
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar ellerne sağlık:)
YanıtlaSil