15 Kasım 2009 Pazar

BAYRAM TATLILARI-TEL KADAYIF SARMASI


BAYRAM TATLILARI








Önümüz bayram.Tabi bayramlar tatlısız olmaz.İşte bu güzel ,anlamlı günlere tatlı tatlı girip, tatlı yiyip tatlı konuşmak lazım.
Bu kadayıf sarması annemin bayram tatlılarının başında gelir Ben de bu güzel tarifi elimden geldiği kadar fotoladım ki iyi anlaşılsın diye.Çok güzel leziz bir tatlıdır .Tavsiye edilir efendim.
Malzemeler:
1 kg tel kadayı,
250 gr tereyağ,
Büyük bir kese iri kıyılmış ceviz,
üzerini süslemek için çekilmiş fıstık
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker,
3 ,5 su bardağı su
2,3 damla  limon suyu
Yapılışı:
Tel kadayıftan bir parça alalım. Elimizle yassılatıp, avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına ceviz koyup, kadayıfı rulo yaparak sıkıca saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım.Burada kadayıfın biraz ıslak olması taze olması şart yoksa sarmakta zorlanırsınız.Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerlerine  erittiğiniz tereyağını gezdirin.. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.Üzerini servis yapmadan  önce fıstık ile süsleyin.
  Şerbetini çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: Eğer çıtır çıtır olsun istiyorsanız  sararken sıkıca sarın yo biraz yumuşak olsun diyorsanız fazla sıkı sarmayın.

18 yorum:

  1. Ellerine,emeklerine sağlık canım.


    Mutlu pazarlar..

    YanıtlayınSil
  2. çok güzel kızarmış,hamaratsınız maşAllah!
    şimdiden hazırlık bayrama,ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. Merhaba, Çok süper görünüyor ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlayınSil
  4. canım gayet güzel anlatmışın.kdayıfa bayılıyorum ballı ballı hımmm.şu anda en son ihtiyacım olan şey ama

    YanıtlayınSil
  5. ellerine saglik canimm harika gorunuyorr...

    YanıtlayınSil
  6. Ellerinize sağlık öğretmenim, çok güzel görünüyor doğrusu.
    iyi pazarlar

    YanıtlayınSil
  7. Fırında ilk defa görüyorum kızartması çok ağır oluyor bu şekşlde denemem mümkün ellerine sağlık canım..

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlayınSil
  8. Valla nede güzel görünüyor...Kızarmışda misler gibi..
    Ellerine sağlık örtmenim..
    Fırında yapınca sarması yumurtaya bulayıpta kızartıncada dolması oluyor mübareğin..
    Ben dolmasında azcıkta yumurtaya yoğurt ekliyorum..Yumurtanın azcık kokusunu alıyor yoğurt..Afiyetler olsun tekrar..

    YanıtlayınSil
  9. Canım harika görünüyor şu rejimi bozup da gelsem mi? yakında görüşelim

    YanıtlayınSil
  10. ellerinize sağlıkk nefis bir görüntüüü:)

    YanıtlayınSil
  11. ellerine sağlık nefiss görünüyor sevgiler

    YanıtlayınSil
  12. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  13. Bayrama çokkk yalışan bir tatlı harika görünüyorr ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  14. canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..
    sevgiler...

    YanıtlayınSil
  15. Bayram geliyor gerçekten değil mi? Günler ne çabuk geçiyor...

    YanıtlayınSil
  16. TEŞEKKÜRLER PAPATYA PRENSESİM,
    MUTFAK HAVLUSU,
    FUAT GENCEL,
    ALEYNA,
    HULIS,
    TUBA,
    ASLI,
    NURAY,
    KEYFESEYRAN ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlayınSil
  17. KALPKURABİYE,
    HDİDEM,
    DÜŞBAHÇESİ,
    GÖNÜLÜNCE LEZZETLER,
    GÜLAY,TİJEN ÇOK TEŞEKKÜRLER,

    YanıtlayınSil
  18. Bende çıtır çıtırken severim:) ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))