Bu balık çupra en lezzetlilerinden balıkların.
malzemeler:
kişi başına bir tane balık
2-3 diş sarımsak,
1 limon,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,
bir tutam karabiber,
kırmızı biber,
1 kaşık sıvıyağ,
Yapılışı:
Balıkları temizletip alıyoruz.Bizim balıkçı evin altında.Yeni ,taze balıklardan hemen haberdar oluruz.:)
Balıkları yıkayıp bir köşede bekletiyoruz.Sarımsakları eziyoruz ve limon hariç bütün malzemaleri karıştırıyoruz. Balığın içine dışana bu karışımdan sürüyoruz.
Limon dilimleyip en üste ve balığın içine yerleştiriyoruz.Ve fırının yolunu tutuyorsunuz .Fırında taşocaklı fırınsa, balığın tadı süper oluyor.Yanında mutlaka roka,kuru soğan,maydanoz,domates olmalı.
Afiyet olsun .:)
Canım bizim evdede balık çok tüketiliyor...
YanıtlaSilArtık haftada üç kez yiyecekmişiz:)))
Ellerine sağlık ne güzelde uzanmış ye beni diye...
Kesinlikle çupra balıkların en lezzetlisi...
HARİKA GÖRÜNÜYOR BENDE FIRIN POSETINDE YAPIYORUM ELİNİZE SAGLIK
YanıtlaSilEŞİNİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM ...HARİKA GÖRÜNÜYIR SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilbende cok severim cupra favorimdir
YanıtlaSilsarmisak kullanmamistim senin tarifini not ettim nefis olmali
Afiyet olsun canim
Sevgiler
Neşecim allah agzınızın tadını bozmasın
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun nefis olmuş eşininde ellerine saglık
sevgiler
Ellerine sağlık canım bende balığı hani denizden ne çıksa yerim denecek kadar severim ama deniz kıyısından uzaklaşınca eskisi kadar deniz balığı yiyemez oldum çok güzel görünüyor afiyet olsun
YanıtlaSil:))
YanıtlaSilCanım güzel bir habermi var yazmışın:))
İleriye yatırım diyelim...
Aşırı kansızlık ve vitaminsizlik var bu yüzden bol balık tüketmeliyimiişim...
Eşim haftada 3 e çıkarttı inşlh ileride böyle güzel bir durum olursa sorun yaşamamak adına :))
hmm ellerine saglik canim bende haftada 1 kez kesin yemeye ozen gosteriyorum aslinda iki uc yenmesi lazimda hadi ben biri yeni tutturdum;))
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜRLER ASLICIĞIM ELBETTE BALIK ÇOK ÖENMLİ.iNŞALLAH O GÜZEL HABERLERDE GELİR:)
YanıtlaSilZEYNEPCİĞİM HİÇ POŞETTE DENEMEDİM AMA EN YAKIN ZAMANDA DENEYECEGİM TATLIM.TEŞEKKÜRLER
TEŞEKKÜRLER DİDEMCİĞİM.
SEVGİLİ FİLİZ BENCE SARIMSAKLA DENEMENDE FAYDA VAR.
SEVGİLİ HULİS
SENİN İZLEDİĞİNİ GÖZDEN KAÇIRMISIN PARDON TATLIM.TEŞEKKÜRLER
AMİN SEVGİLİ SEVİL AMİN.ÇOK TEŞEKKÜRLER
Ben bu balığı nasıl kaçırmışım gözümden:)
YanıtlaSilEnfes görünüyor canım. Bayılırım balığa bol salatayla birlikte:)
papatyam rokasız olmaz balık asla:))))
YanıtlaSilmüthiş görünüyor:)evet haftasonu balık var evde, bunu görüp yapmamak olmaz :)
YanıtlaSilelinize sağlık...
benim eşimde balıgı çok seviyor bende onun sayesinde balık yemege alıştım:)çupra nefis görünüyor yeşillikler içinde elinize saglık.sevgiler
YanıtlaSilellerine saglık ben ablamın tam tersiyım balıkla bir türlü aramı düzeltemedım sevgiler..
YanıtlaSilBende çok ama çok severim,canım mı çekti nedir :)) eşinin ellerine sağlık...
YanıtlaSilafiyet olsun...
Olsa nasıl yerim ah ah:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,bayılırım kızartıp limonlu,yağlı ,soğanlı ve maydanozlu sosla bayılırım:)
senin yaptığında çok güzel olmuşşş:)
AY NE GÜZEL ÖVGÜLER BULAR CANIM..ALLAH BPOZMASIN MUTLULUĞUNUZU.BALIĞIN KOKUSU TAAAA BURALARA KADAR GELDİ.AFİYETLER OLSUN..
YanıtlaSilamin canım nazar değmesin ve nefis görünen bir tabak ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık çok leziz görünüyor...Selamlar....
YanıtlaSilYarın bizi annem çağırdı, balık yapacakmış:)). Biz de balığı seven bir aileyiz.
YanıtlaSilÇupra çok leziz görünüyor canım, ellerine sağlık..
Sevgiler:)).
aslı
Çuprayı daha iki gün önce ızgara yaptık biz de. Hele ki deniz çuprasıysa! Afiyet olsun size, yarasın.
YanıtlaSiltarif icin tsk ederim simdi firinda :D balik haftada en az bi kere tüketilmeli diye düsünüyorum 4 tarafi denizler ile cevrili bi ülkede yasadiginiz icin cok sanslisiniz bu konuda. avrupada ne yazikki günl¨ük balik bulunmuyor .
YanıtlaSilAfiyet olsun.Balık kültürü pek olmayan bir ülkeyiz .Zamanla gelişmesi dileğiyle
Sil