2 Kasım 2009 Pazartesi

SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN ŞİFALI ÇORBA VE HEDİYELERİM



Efendim cuma günü malum okullar tatildi.Bende biraz miskinlik yapayım dedim ve geç kalktım.Tam kahvaltı esnasında kapımız çaldı.AAA o kimdi?Kapıdaki elinde paketle beni soran bir kargocu.Buyrun benim (İşin ucunda hediye varya ben olmasamda benim:)) Hemencecik paketi aldım .Kimdendir diye baktım.Kutudan papatya kokuları geliyordu.Paketi  açtım çok cici peçetelikler,takı-tasarım malzemeleri ve samimi içten bir mektup vardı.Sevgili arkadaşım Papatya Prenses'ten geliyordu bu güzel hediyeler .Blog camiasının kültürlü ,aklıbaşında,ne yaptığını bilen huysuz ve tatlı kızı:) çok teşekkür ediyorum bu güzel hediyeler için.İnan çok zahmet etmişsin.Beni mahcup ettin.Bu güzel hediyeleri zevkle kullanacağım ve her kullanışımda kulaklarını çınlatacağım .:)Rabbim dostluğumuzu daim eylesin İnşallah.

Gelelim bu güzel hediyelerin ardından şifalı çorbamıza.Şimdi diyeceksiniz ki çorbanın şifalısı nasıl oluyor.Anlatayım Efendim.Bu çorba soğuk algınlığı ve gribe bire bir.(Domuz gribinede desek yanlış olmaz)
   


Efendim soğuk algınlığında ne yaparız.Nane limon çayı değil mi?İşte bu çorba nane limon çayını sevmeyenlere bir alternatif.Çünkü içinde nane,kekik,karabiber vs.. var Gelelim tarife:
Malzemeler:

Yarım fincan döğme (yarma)
1 fincan kırmızı mercimek,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı kekik,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
nohut(isteğe kalmış)
tuz,1 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı: Yapılışı basit normal bildiğimiz çorba gibi pişiriyoruz .Burada önemli olan çorba piştikten sonra baharatları ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz.Yağını yakıp ekliyoruz .Ve servis sırasında limon ekliyoruz.Yanında turşu olursa soğuk algınlığına şifa üstüne şifa olur:)Vücut dirençimiz artar.
Soğuk kış günlerinde bu güzel çorba ile hastalıklardan korunmak mümkün.Rabbim hepimizi hastalıklardan korusun ama hasta oluncada ne yapacağımızı bilmek şart.Şimdi diyeceksiniz ki efendim doktorlar ne güne duruyor.Ben öyle sık sık vücuda antibiyotik depolama taraftarı değilim.Doktorların Allah yokluklarını göstermesin, kapılarına da düşürmesin:)
Herkese sağlıklı güzel günler dilerim:)

14 yorum:

  1. canım hediyelerini güle güle kullan..çorban da iç beni diyor.açım ondan mıdır nedir canım.iştahımı açtı.ellerine sağlık.
    sınavım aslında fena geçmedi ama bazı sorular çift cevaplı gibiydi..bakalım ben de çok merak ediyorum..sana yazarım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzelmiş canım hediyelerin güle güle kullan....


    Çorbada gerçekten çok şifalıymış gayet besleyici:)))

    YanıtlaSil
  3. canım hediyelerini güle güle kullan.. çorba nefis görünüyor.. ellerine sağlık..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayyy yine utantırdın beni öretmenim ya, ne güzel şeyler yazmışsın benim için.Çok teşekkürler.

    Cicilerini güle güle kullanasın.

    İnşallah inşallah bir gün görüşmek ümideyle!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba öğretmenim:)) hediye almak da vermek de çok güzel değil mi? Güle güle kullanın. Vallahi çorba tarifini okurken ağzım sulandı, hele yanındaki bizim diyarlara ait hıtta turşusunu görünce Antep'i özledim:(
    Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  6. bide galba eline sağlık çorba çok güzel olmuş demeyi unutmuşum:)

    YanıtlaSil
  7. canım papatya prensesim asıl sen beni mahcup ediyorsun..güzellikler var ki ifade ediliyor olmasa konuşulmazdı değil mi?karşılaşacagımız günü merakla bekliyorum.
    sevgimle

    YanıtlaSil
  8. fundacığım hayırlııs olsun artık bakarsın müdür olursun:)

    YanıtlaSil
  9. gülaycığım ,aslıcığım çok teşekkürler,
    zehra öğretmenim teşekkürler.siz gezin bakalım güzel güzel :)amasraları...

    YanıtlaSil
  10. hediyelerin hepsi birbirinden güzel.. eee benim canım papatyam gçnderirde güzel olmazmı ... ellerine sağlık papatyam...yüreğine sağlık..

    canımcım hediyelerini güle güle kullan . çorba ise harika şifa niyetine bol bol içmeli..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Hediyeleşmek sünnet miş papatya prenses ne hoş bir süpriz yapmış sana güle güle kullan çorban da nefis görünüyor canım eve gidip hemen yapayım

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık çorba gerçekten çok şifalı,tam kış çorbası.Okurken bile içim ısındı doğrusu.

    Hediyelerinizi güle güle kullanın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. SELAM BEBİŞLERİMİZE Bİ BAKIN LÜTFEN http://nisasena.blogspot.com/2009/11/teyzemin-bebisleri.html

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))