8 Kasım 2009 Pazar

İRMİK TATLISI (Mehtap Hanımdan)


Bugün sevgili Mehtap Hanımın irmikli tatlısının tarifini yazacağım sizlere.Yapmanızı tavsiye ederim çok güzel bir tatlı.
Malzemeler:
  • 2 çay bardağı yoğurt,
  • 2 çay bardağı sıvı  yağ,
  • 2 yumurta,
  • 2 kabartma tozu,
  • 2 vanilya,
  • Alabildiği kadar un.
  • Bir tabak irmik,
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker ,
  • 4 su bardağı su
  • Şerbertini kaynatmıyoruz.Normal şekerli su oluyor iyice karıştırıyoruz.Bu tatlıyı ilginç kılanda bu.:)
Yapılışı: İrmik hariç diğer malzemeleri karıştır.Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Hamuru ceviz büyüklüğünde hazırla ve irmiğe bula.Fırın tepsisine diz.Piştikten sonra sıcakken şerbetini dök.Şerbeti soğuk olacak.Tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapat.Yumuşak olması için.Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serp
                                                                                  Afiyet olsun.

20 yorum:

  1. En kısa zamanda deneyelim,ama ben yyaparken cevız gıbı yuvarlak yapıyorum bu tarz tatlıları pıserken duzlesiyor yanı yuvarlak kalmıyor neden acaba?sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. Yapanin ellerine saglik görüntüsü bile nefis kim bilir tadi ne kadar güzeldir hazir bayramda yaklasiyorken degisiklik olsun diye denemek isterim bende,paylasimin icin tesekkürler...sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. Öğretmenim adı farklı ama benim balparmak tatlısıyla sanırım birebir:) yani pişti oldukk hehehe
    Ellerinize sağlık, sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlayınSil
  4. KOCAMAN BİR MERHABA,resmini gördüm tıklamadan duramadım,nasıl güzel görünüyor........bu saate bile yarim ha (07.50)sevgiler eline sağlık

    YanıtlayınSil
  5. Sevgili mehtabın ellerine sağlık...
    Tarif için tşkrrlr canım:))

    Mutlu hatalar..

    YanıtlayınSil
  6. ellerinize sağlıkk çok güzel görünüyorlar.. hmhmhmhmhm:))

    YanıtlayınSil
  7. NEŞELİM AFİYETLER OLSUN.
    AŞAĞIDAKİ PİDEYEDE ÖPÜCÜKLER CANIM..
    İYİ HAFTALAR.

    YanıtlayınSil
  8. hımm ben de içinde irmik var sanmıştım:))

    ellerine sağlık diycem ama tarif Mehtap hanımdan yapması senden mi anlamadım:)hihi:)

    YanıtlayınSil
  9. ellerine sağlık...

    bu tür tatlılar daha çok ramazanda aranıyor..bende geçen şerbetli tatlı ekledim ama seneye ramazana hazırlık oldu tabiii...

    çok güzel görünüyor...:)

    YanıtlayınSil
  10. cok nefis gorunuyor tadini cok merak ettim...

    sevgilerimle mutlu haftalar

    YanıtlayınSil
  11. Ne güzel bir tatlı bu böyle elelrine sağlık yapanın:)
    olsa iki tane yerdim:)

    YanıtlayınSil
  12. Canım hamur halzemesinin içine irmik koydunmu yoksa sadece irmiği bulamak için mi kullandın

    YanıtlayınSil
  13. Canım eline sağlık, annemin yaptığı irmikli tatlıya benzettim,belki de aynısı yoksa onda irmik de hamurun içinde miydi? ay dur bi bakayım tarife ben:-)))canım çekti yahu...

    YanıtlayınSil
  14. Merhaba canım,
    İrmikli tatlı yazısını okuyunca, irmiği tatlının içinde zannetmiştim.
    Dışına bulanması çok ilginç.
    Eminim tadı nefis olmuştur.
    Mehtap Hanımın ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  15. Ay ne güzel görünüyoooo :9 elelrine sağlık canımm.Hemen deniim bunu da.sevgilerr.

    YanıtlayınSil
  16. sevgili zeynep bence sebebi margarinden kaynaklanıyor .Katı halde koyunca tam alarak ununu çekemiyor Pişerkende yayılıyor.

    SEVGİLİ SEVAL BAYRAM İÇİN İDEAL BİR TATLI OLUR:)

    SEVGİLİ TUBA BÜTÜN TATLILARIN PASTALARIN MALZEMELRİ AYNI AMA ŞEKLİ TADI FARKLIDIR.

    TEŞEKKÜRLER KUTSALSOFRA

    SEVGİLİ ASLICIĞIM DENEMEYE DEĞER:)

    KALPKURABİYE TEŞEKKÜRLER,

    NUNUMCUĞUM PİDENİN TARİFİ HEMEN GELİYOR CANIM O ÖPÜCÜKLERİ YALNIZ BIRAKMAYALIM:)

    PAPATYAM MEHTAP HANIM YAPTI BEN TAŞIYICIYIM YADA YİYİCİ:)

    TEŞEKKÜRLER DİSAL,

    SEVGİLİ HURIZH TADINI MERAK EDİYORSAN DENEMEYE NE DERSİN.

    AYSULTANIM TEŞEKKÜRLER GÜZELİM,

    BACIM KEYFESEYRAN İÇİNE İRMİK KOYMUYORUZ ABLAM:)

    SEVGİLİ SİBEL AYNISI MI YOKSA:)

    TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ MUHTEREM.

    SEVGİLİ EBRULİ TEŞEKKÜRLER

    YanıtlayınSil
  17. Gerçekten çok değişik ve güzel görünüyor bu tatlı. Mutlaka deneyeceğim ben de. Bu ölçülerle kaç tane çıkıyor acaba? Yarım ölçü yapsam yeterli olur mu ki?
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlayınSil
  18. İrmikli tatlı deyince aklıma yoğurt tatlısı geldi. Bir ara nasıl çok yapardım. Ama portakallı olunca daha çok severdim. Uzun zamandır da şerbetli tatlı yapmadım evde.

    YanıtlayınSil
  19. sevgili kristal kelebek aslı hiç saymadım ama bir büyük fırın tepsisis çıkıyor.

    sevgili tijenin sen kendini sağlıklı beslenmeye adamışsın anlaşılan:)

    YanıtlayınSil
  20. Bu tatlinda cok orjinal gorunuyor. Ayrica su an cok acim ve onlardan yemek istiyorum:) Guzel ziyaretiun icin tesekkurler. Siteni cok begendim. Bundan sonra siki takipcilerinden olacam:)

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))