2 Eylül 2009 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN SÖĞÜRMESİ(SALATASI)

Ramazanın verdiği rehavet mi ?,tatil sonrası yorgunluk mu? yoksa Şanlıurfa'nın sıcağımı bilemiyorum ay çok halsizim.Hiçbirşey yapacak halim kalmadı oysa ne çok özlemiştim blogumu ve blogcu arkadaşlarımı.Ama şimdi dermanın yok yazacak.İnşallah kısa zamanda geçerde tekrar eski halime (genç, dinç, dinamik:)) dönerim.
Verdiğim aradan sonra hafif güzel bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum.Bizim oralarda bunun adına patlıcan söğürmesi denir ve çok da sevilir.Tarhana yapılırken mutlaka yaparız.Tarhana kazanının altındaki közün üzerinde patlıcanları biberleri közleriz.ımmmm Yanında tereyağlı tarhana aşı ile süper olur.
Malzemeler:
  1. 4-5 tane közlenmiş patlıcan
  2. 2-3 tane közlenmiş kırmızı yada yeşil biber
  3. 1 tane kuru soğan
  4. Yarım demek maydanoz
  5. Pul biber ,tuz
  6. 1 -2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:

  1. Közlenmiş biber ve patlıcanları temizliyoruz ve küçük küçük doğruyoruz.
  2. Soğanı yemekli doğruyoruz ve yağı ekleyerek hafiften kavuruyoruz.Üzerine doğradığımız patlıcan ve biberleri ilave edip karıştırıyoruz.Baharat olarakta pul biberi ve tuzunu ekliyoruz.Birazcık kavuruyoruz.
  3. Servis yaparken üzerine doğradığımız maydanozları serpiştiriyoruz.
  4. Afiyet olsun.( İsteğe göre sarımsakta eklenebilir.)

13 yorum:

  1. ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR CANIM ...ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.SUNUMDA ÇOK ŞIKTAM YAZ LEZZETİ...ÇOK SEVERİM...SEVGİLERİMLE

    YanıtlayınSil
  2. çok güzel bir tarif arkadaşım.ellerine sağlık.tekrar eski enerjine sahip olmanı diliyorum.

    YanıtlayınSil
  3. Süper olmuş canım ellerine sağlık...ben soğanla kavurmadan yapıyordum iyi fikir verdin sağol...

    YanıtlayınSil
  4. Sıcaklar gerçekten hepimizi yoruyor..havalar biraz serinler inşallah..
    söğürme enfes olmuş,ellerine sağlık...

    sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. canım salatan nefis görünüyor eline sağlık bende yaparım sıkca..ama söğürme adını ilk kez duydum... demekki yöreden yöreye değişiyor... afiyet olsun canım. uamrım tez zamanda üzerindeki rehavetten kurtulursun.. sevgiler

    YanıtlayınSil
  6. patlıcan salatası ımmm nefissss ellerine sağlık.
    arkadaşım ayrıca bende sen gibi bi halsizlik oturduğum yerden kalkmak istemiyorum okadar yani tez vakitte geçer umarım...

    YanıtlayınSil
  7. sarımsaklısı nefis oluyor bu salatanın ablam elinin lezzetindenmidir bilmem ama çok güzel yapar bu salatyı
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  8. Görüntü harika yapan da çok lezzetli yapmış anlaşılan madem öyle yapanın ellerine de sağlık =))

    YanıtlayınSil
  9. Sana tüm serin havaları üflüyorum Erzincandan canım...Üfffffffff
    Gerçekten orada oruç tutmak çok zordur,rabbim yardımcınız olsun!!!
    Üzerindeki rehavetin ve halsizliğin kalkması umuduyla....

    YanıtlayınSil
  10. patlıcanla yapılan herşeye varım
    nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  11. Aynı durumdayım canım yaa sıcaklar fena yordu.hep uyumak ,yatmak istiyorum.geçer yakında inşallah
    öyle bir yazmışsınki tereyağlı tarhana,yanınada patlıcan salatası diye yakın olsak gelirdim yemeğe birde üzerine kahve içer muhabbet ederdik.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlayınSil
  12. Canım sıcaklardan günler uzun ister istemz bi halsizlik oluyır...
    Ellerine sağlık söğürme çok güzel gözüküyor...

    YanıtlayınSil
  13. közlenmiş patlıcanın kokusu burnuma geldi sanki :) ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))