Bayram için memlekete gittik.Ailelerimizi ,eşimizi ,dostumuzu ziyeret ettik ve bayramlarını kutladık.Bayramın farklı bir havası vardır bizde.Uzun zamandır göremediğimiz eş dostla bayramlarda görüşürüz.Geç vakitlere kadar oturur ,özlem gideririz .
El öptük, şeker aldık ,harçlık yerine hayır duası aldık.Cepler boşaldı döndük:)İşte bir bayramda böyle geçti.Diğer bayram( Allah kısmet ederse ),görüşmek üzere ayrıldık.
Bizim oralarda Bayramda misafirlere hoşaf ile Maraş çöreği ikram edilir.Biz küçükken çörek evlerde yoğrulur,fırına gönderilirdi.Bayram çöreğini yemek için bayramı sabırsızlıkla beklerdik.Çöreğin tuzlusuda olurdu şekerliside.Şimdi çörek yemek için bayramı beklemeye gerek kalmadı.Çörek heryerde her zaman satılır oldu.Artık o eski tadıda kalmadı ...Nerde o eski bayramlara döndü:):):)
HOŞAF:
Malzemeler:
- Kuru kayısı,
- elma,
- kuru üzüm,
- kuru vişne(biz kullanmadık.),
- şeker ,su
MARAŞ ÇÖREĞİ:
Şimdi bu kadar anlattık.Canınız çörek çekti.Kahramanmaraş'ta çok uzak,nasıl gideceksiniz değil mi?Yolunuz Maraş'ada düşmez.Ah yazık size.Durun no panik!Stres yapmayın:)İşte colanın sırrı kadar gizli Maraş çöreğinin tarifi:
Malzemlere:
- 1 Kg un,
- Yarım kg tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 yemek kaşığıçörek otu,
- 1 yemek kaşığı susam,
- Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
- Yeteri kadar süt.
Merhaba Nese'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, hepsi harika gorunuyor. Kucukken Maras'fa bulunmustuk babamin isi dolayisiyle, o yuden tadi damagimda kalan bir tad, denemeye calisacagim.
Sevgilerimi gonderiyorum, sizleri ozlemisim:)
bende maraş afşinliyim.göksundan geçerken çörek gördüm alayım dedim ama unuttum.ama senin tarifinle evde yapacagım.teşekkürler.
YanıtlaSilGeçmiş bayramın kutlu olsun Neşe.
YanıtlaSilcanım geçmiş bayramını kutluyorum önce..maraş çöreği hakiketen güzel gözüküyor..attığına göre de kolay..inşallah en kısa zamanda deneyeceğim..
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor afiyet olsun
YanıtlaSilTarifi aldim tadi super cok severim
Marastan arkadasim getirdiginde yedigim corekleri hazirlamak guzel olacak
Sevgiler canim....
mmmm maraş çöreği hoş görünüyor,denemeye değer gerçekten,ellerine sağlık ,sevgiler arkadaşım....
YanıtlaSilmerhaba tatlım oh nede iyi etmişsin memeleketine gitmekle meleket havası almışsın fenamı :)
YanıtlaSilben memleketime gitmeyeli 5 yıl oldu sorma cok zledim oraları ama kimse yokki herkes ayrı şehirlerde eskiden herkes köyde buluşurduk sonra ne oldu hepimiz büyğüdük evlendik eşlerimizin memleketleri bizim memleketimiz oldu böyle olunca kendi memleketimizi unutur olduk neyse senide sıkmayayım arkadaşım birden meleketimi özledim işte :))
gecmiş bayramın mübarek olsun canım
çörekte hoşafta nefis olmuş çörek tarifini not aldım bile inş. bir gun yapmak nasip olur sevgiler
tatlım bu tereyag oda sıcaklıgında mı olacak yoksa eritilecekmi ?? cvp bekliyorum
YanıtlaSilÇok güzel bir çörek görüyorum.
YanıtlaSilÇok merak ettim tadını.
Sevgiler canım.
sevgili sevil maraş çöreğinde yağı oda sıcaklığında da koyabilirsin,eriterekte koyabilirsin.ama genelde eritilir.
YanıtlaSilbu çöreğin enfes tadını biliyorumm görüntüde çok güzel hoşafıyla birlikte ohhh
YanıtlaSilellerine sağlık
sevvgiler
Maraş çöreği ne güzel görünüyor Neşe'ciğim! Bir de "bayram çörekleri" listesi yapsak ne güzel olacak değil mi? (Hayırlı ve uğurlu bir eğitim yılı olsun senin nezdinde tüm öğrenci ve öğretmenlere!)
YanıtlaSilCANIM BAYRAMIN KUTLU OLSUN.YENİ EĞİTİM ÖĞRETİMİMİZ DE HAYIRLI UĞURLU OLSUN..MARAŞ ÇÖREĞİ VE HOŞAFIN MÜKEMMEL.AFİYET BAL ŞEKER OLSUN SİZE..
YanıtlaSilsizinde yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun .Allah muvaffak etsin .
YanıtlaSilsevgiler.
Neşecimmm paketini aldım bu günnn :)Çok çok beğendim canımm,çok teşekkür ederimmm.çok zahmetler etmişsinnnn.geçmiş bayrmaın tekrar kutlu olsun canım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor,geçmiş bayramınızıda kutluyorum.sevgiler
YanıtlaSilsevgili Ebruli güle güle kullan begenmene sevindim.
YanıtlaSilsevgilerimle.
öğretmenimm kaç gündür yorum yazamadım bu enfes çöreklere.
YanıtlaSilgelip gidip bakıyorum. ne kadar güzel görünüyorlar:)
yeni öğretim eğitim yılı hayırlı olsun:)
Canım çöreği inan çok merak ettim.hoşafla harika olacağına eminim.gece yarısı canım çekti yaaa
YanıtlaSilellerine sağlık
çok öpüyorum.
sevgili meliha inan tatmaya deger.,
YanıtlaSilpapatyam çok teşekkürler .inşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olur.
yörösel lezzetlere hep ilgim çok olmuştuur.
YanıtlaSileline sağlık canım..
sevgiler.
ellerine sağlık, maraş'ta ramazan bayramının olmazsa olmaz ayrılmaz ikilisi:)
YanıtlaSilYöresel tarifler vazgeçilmez oluyor, ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilAYYYY AŞK OLSUN MARAŞ ÇÖREĞİMİ DEDİN
YanıtlaSilÜHÜHÜHÜÜHÜÜ BURNUMUN DİREĞİ SIZLADI
HER MARAŞA GİTTİĞİMİZDE YAPTIRIRDI DAYIM BİZİM İÇİN KOKUSUNU BİLE HATIRLIYORUM:(
Merhaba
YanıtlaSilMemleketten gelirken gelinimiz vermişti Maraş çöreğini
Tarifi olsa da ben de yapsam diye düşünüyordum ne zamandır:)
İlk fırsatta deneyeceğim inşallah.
Sevgiler
merhaalar bu maraş çöreğini çok severim marşa gittiğimde bulamadım taze çörek aldım onuda beğenmedim,geçen sene denedim buna benzer bir tarif ama olmadı acaba tarif tam tutuyor mu?ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgili Seli bu tarif tutuyor ama senin istediğin çörek hangisi.Maraş'ta iki çeşit çörek vardır biri kıtır kıtır olan diğeri yumuşak çörek diye adlandırdığımız.Eger kıtır kıtır istiyorsan bu tarif kıtır kıtır olandan..İstersen önce yarım ölçü yap dene istediğin tat mı diye bakarsın:)
YanıtlaSilçörek seviyorsan birde buradaki tarifi denemeni mutlaka öneririm
kurabiyelerde bayatlamayan çörek otlu kurabiye