Malzemeler:
- 2 çay bardağı pilavlık bulgur,
- 1 demet pancar yaprağı(veya ıspanak).250 gr kadar
- 1-2 baş sarımsak ,tuz
- 1,5 kase yoğurt
- 4 çay bardağı sıcak su,
- 1,5 çay bardağı soğuk su
- Normal bulgur pilavından pek bir farkı yok.Tek fark pancar yaprağını(veya ıspanağı) küçük küçük doğruyoruz ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.Yapraklar yarı piştikten sonra bulguru ve tuzunu ilave diyoruz.Bulgur pilavı kıvamında olunca altını kapatıyoruz.
- Bu arada bulgurun ne kadar su çektiğini kendiniz ayarlarsınız.Bazı bulgurla daha az veya çok çok su çeker ama genelde 1 e 2 ölçüsünde oluyor su çekme oranı.
- Daha sonra yoğurdu ayrı bir kapta çırpıp, sarımsakları ezerek yoğurdun içine ekliyoruz.
- Pilavı ve sarımsaklı yoğurdu karıştırıp içine biraz su ekliyoruz.Kıvamı tamamen size kalmış ne çok katı nede çok sulu olmayacak.İstenirse içine bir kaç parça buz eklenir.
- Soğuk soğuk içinizi ferahlatacak bir çorba..Afiyet olsun.
mımm serin serin ne güzel içilir. gerçi havalarda serinledi buralarda ama olsun:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
not: mailimde bişi yok :S acaba adresi eksik mi yazdın..
Soguk çorbalari çok severim. Ama pancar yaprakli hiç yememistim daha önce.. Güzel fikir.
YanıtlaSilEllerine saglik :))
Ben hiç Borani yapmadım da yemedim de biliyomusun.Yakın olsak bi tabak verirdin arkadaşına :) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilımm yaz sıcaklarına birebir çorba gerçi ist. sonbahar geldi ama traif için teşeküürler...
YanıtlaSileline sağlık canım..
YanıtlaSiliyi pazarlar.
Kesin denemeliyim,bir ben kalmamalıyım tatmadık :)Ellerin dert görmesin canım ,süper görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık neşeciğim.nefis olduğuna eminim çünkü tadını damağımda hissttim bile.ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok değişik bir çorba olmuş gerçekten :) ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili
YanıtlaSilpapatya prenses,
e.esme.e,
haklısınız istanbulda artık soğuk çorbaya gerek kalmadı:)))
sevgili ebruli,ne demek arkadaşım bir tabağın lafımı olur.belki yolun şanlıurfaya düşer.işte o zaman sözüm olsun tatdırırım:)
hayatın ta kendisi lokantası,
bir dut masalı,
çok teşekkür ederim.
mutfakcini ve fundacığım mutkala denemenizi tavsiye ederim.ahhh bunca yıl nasıl yememişim bu lezzeti diyeceginizden eminim:))
hayatım ellerine sağlık pek güzeldir bilirim o tadı...sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilHiç denemedim ama tadını seveceğimi düşünüyorum ellerine sağlık canım...
YanıtlaSileline sağlık canım,sevgiler,hayırlı kandiller...
YanıtlaSilbu çok ilginç geldi denemek isterim doğrusu...
YanıtlaSilyaz kış sabah öğlen akşam hiç bıkmadan patlayana kadar yiyeceğim bir çorbadır. haa unutmadan birde yarpuz yaprağıyla çok güzel olur. yarpuz naneye benzeyen ıtırlı bir bitkidir genelde dere kenarlaında yetişir.
YanıtlaSilHanifi incebey yarpızı bilirim . boranısı çok güzel olur. birde kahvaltıda yeşil soğan yarpız yumurta ile yapılan bir lezzet vardır ki o da bambaşkadır. inşallah yarpuz bulabilirsem yapacağım birgün.
YanıtlaSil