28 Nisan 2009 Salı

KEREVİZ SALATASI

Haftanın ilk gününün gerginliğimi desem pazartesi sendromu mu desem bilmiyorum ama pazartesinden başladı benim yorgunluk.gündüz okul ,akşam kurs yani ev iş derken yoruldum bugün.sanırım 2-3 hafta bu şekilde yogun olacak .Blogumla ilgilenmeyi kendime bir görev biliyorum.Ama yorgunum dostlarım yorgunum artık... şarkısında olduğu gibi kimseye küskün değilim tabi:)Birşeylerle uğraşmayı severim boş oturmak benim tabiatima aykırı ne yapayım seviyorum bu koşturmacayı.


Neyse lafı çok uzatmadan kereviz salatasına bağlayayım.Efendim sanırım sağır sultan bile duydu blog camiasının diyette olduğunu.

Diyetteyim ,
Diyettesin,
Diyette,
Diyetteyiz,
Diyettesiniz,
Diyetteler,
Şeklindeyiz yani:)işte bu diyet döneminde ve sağlıklı yaşmayı kendine borç bilen insanlara özel kereviz salatamı iftaharla sunarım.Aranızda bu salatayı bilenler olabilir,tamam kabul ya bilmeyenler varsa bir düşünün ne kadar çok şey kaybettiklerini.Efendim işte ben onlar için kereviz salatasının tarifini yazayım ne kadar uzattın ver veriyorsan diyenler var sanki aranızda tamam tamam işte tarif:

1 tane kereviz ,
yarım limon,
1 avuç kadar iri doğranmış ceviz,
1 kase yoğurt,
isteğe bağlı olarak 1 kaşık mayonez ve bir parça tuz


Yapılışı:
Kerevizleri hızlı bir şekilde rendeleyin çok bekletmeyin yoksa kararır ,rendelediğiniz kerevizleri yarım limon sıktığınız su dolu kabın içine alın ki kararmasın.suyunu iyice sıkıp derin bir kaba alın. yoğurdu,mayonezi,cevizi,kerevizle beraber karıştırıyoruz ve tuzunu ileva edip servis yapıyoruz.

Ben her sebzenin meyvenin bir faydası vardır mevlam faydasız birşey yaratmamıştır diyenlerdenim.Kerevizin zeytin yağlı yemeğini yaptım olmadı sevemedim ama bu sebze yenilecek karaciğer dostu çünkü.Günlerden bir gün bloglar arasında gezerken karşıma bu salata çıktı Öylesine bir denedim sonuç süper .Kerevizin kokusu falan yok harika hafif bir tat.Allah razı olsun ismini hatırlayamdığım o arkadaştan.Beni kerevizle barıştırdı:)
Yani sözün özü:kerevizin salatasını deneyin memmun kalacaksınız.Garanti bile veririm:)
Sevgiler herkese sağlıklı iyi haftalar
Not:Diyet yapanlar ,içine mayonez eklemiyor unutmayın canlarım

23 yorum:

  1. Neşeciğim çok tatlı yazmışsın hakikaten blog camiası diyette. Önce pişir pişir kilo al, sonra deli gibi vermeye uğraş. Bizimkisi de hiç akıl karı değil :( Birbirimize gezmeye gidip sonra da diyet bozduran tariflerle karşılaşıyoruz. ne yapacağız biz böyle?

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik cok guzel olmus.Bende cok severim.
    Bir gun havuc rendele baska bir gun elma ayva rende ilave et harika bir salata kerevizi sadece salata halinde severim ben sanirim sende oylesin.
    Afiyet olsun....Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Günaydın örtmenim..
    Kalem tutan ellerine sağlık...
    Nefistir kereviz salatn bilirim..
    Ama yemeğini niye sevemedin..Bol limon sıkıpta yeseydin.ya..
    Burda yumrusu var yeşili buruşuk diye babama maydanoz gibi yeşillisini getirttim..Bakla yada ıspanak gibi yemeğini yaptım dosyada duruyor..
    Eline sağlık diyeyim kaçtım ben...

    YanıtlaSil
  5. kerEviz salatan harika kerviz zaten salatada gzl oluyoo hocam bnd diyeteyimm :)) yürümeyede başladım çok yorucu oluyor ma degecek inşaALLAH SEVGİLERR

    YanıtlaSil
  6. en sevdiğim salatalardan biri.çok da güzel görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. 23Nisandı oydu buydu derken yorulmuş olmanız normal:) Meyveye yüklenin bu ara biraz..

    Kereviz salatasını çok severim,ellerine sağlık canım..

    Kolaylıklar..

    YanıtlaSil
  8. diyet modası çok yaygın:))
    kereviz salatası hiç yemedim ama salata olması bile cazip geldi.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. pembetatlar.blogspot.com28 Nisan 2009 13:25

    Canım merhaba....
    Salata canavarı olarak hemen not aldım tarifini ellerine sağlık çok hoş gözüküyor öpüyorum:))
    Tabağa bayıldım...

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar;
    Bloğunuza Mehtap hanımın bolğuyla geldim,ben de sizin gibi diyetteyim:)Yalnız şu yeşil çorba içinde bulgur olduğu için ilk haftalarda yapılmayacak,hatırlatayım dedim.

    Kolaylıklar diliyorum.

    ESRA..

    YanıtlaSil
  11. Ben kereviz yemeğini hiç sevmem. Kokusunu duydum mu kaçacak delik ararım. Bir gün bu salatadan yapıp içinde ne olduğunu söylemeden yedirdiler. Çok beğendim. Elinize sağlık tarifi not ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. evet ama bu nun yanında yemekte ne var tabi kilo yapacak şeylerden olmasın diyelim bide.... akşam yemeklerımın vazgeçilmezlerindendir ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  13. O KİLOLARI BANA GÖNDERİN BENDE ZAYIFLIKTAN UÇACAM MALESEF BENİMDE KİLO ALAMAMA GİBİ BİR SORUNUM VAR:( KEREVBİZ SALATAN NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  14. aa bizim diyette varmıı mayonezli salataaa.hemen yapıyorum o zaman :) zaten çok severim kerevizin her modelini.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. ben de çok severim kereviz salatasını.eline sağlık canım.inşallah bu yoğun günlerin de bir an önce biter ve sen de dinlenirsin.ben de senle aynı durumdayım şu an..sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canım arkadaşım bloguma bir gelir misin sana hediyem var:))

    YanıtlaSil
  17. pembetatlar.blogspot.com28 Nisan 2009 22:24

    Canım arkadaşım bloguma bir gelir misin sana bir hediyem var:))

    YanıtlaSil
  18. güzel bir salata, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlaSil
  19. afiyet olsun şimdiden. Bu arada bende bir mimin var ilgilenirsen

    YanıtlaSil
  20. merhaba canım güzel bir tatil geçirmeni dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık.
    Çok severek yerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Ben diyette değilim.Diyette olduğumu düşününce daha çok yiyorum.Ama üç gündür aralıksız spor yapıyorum.Her yerim çok pardon ama totom bile ağrıyor.Bizim siteye spor aletleri koymuşlar en çokta bana yaradı.Temiz havada şarkı söyleye söyleye güzel oluyor.Ama aç kalmaya dayanamıyorum.Kereviz salatası süper görünüyor bayağıdır yapmadımdı iyi hatırlattın yapıyımda iki sağlıklı bişey geçsin boğazımızdan.

    YanıtlaSil
  23. Adsız arkadaşımızın açıklamsı üzerine sevgli Mehtap a yazdım yeşil çorba konusunu verdiği cevap aynen şöyle:
    Neseli Gunler, ilk iki hafta yesil corba icmemize gerek yok.. yaptiysaniz da afiyet olsun.. zarari da yok, sonucta sebze corbasi..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))