Ş.urfa'da pazara gidipte patlıcan almak isterseniz biraz dikkat etmeniz lazım .Pazarcılar balcan balcan diye bağırır.Tablalarında patlıcanın üzerinde balcan yazar .Yani burada bizim bildiğimiz patlıcan oluyor balcan.Balcanın kebabı çok meşhurdur burda ee bizde uzun zamandır burada yaşıyoruz, bulunduğumuz yörenin yemek kültüründen etkilenmemek elde değil.Balcan kebabının yapılışına gelince :
Özellikle aldığınız patlıcanlar biraz büyük olmalı,burada patlıcanlar kocaman olur közlemek ve kebabını yapmak için.
Malzemeler:
-Birkaç tane büyük patlıcan,
-yarım kğ orta yağlı kıyma,
-1 tane orta boy soğan,
-1 çay kaşığı karabiber,
-1 çay kaşığı kırmızı biber,
-1 çay kaşığı kekik,
-tuz
Sosu için:
-1 yemek kaşığı biber salçası,
-Eğer et az yağlı ise 1 çay bardağı sıvı yağ,
-1 su bardağı su
-tuz,
Üzerine:
-2 tane domates,
-2 tane domates,
2-3 tane yeşil biber,
3-5 tane sarımsak
Yapılışı:
-Patlıcanlar iri iri kesilir ve tuzlu suda biraz bekletilir.Patlıcanların acı olması halinde
.Et ve baharatlar iyice karıştırılarak yoğurulur ve ete köfte şekli verilir.Sonrasında bir et bir patlıcan şeklinde tepsiye dizilir.
-Üzerine sos için hazırlanan malzemeler su ve salça karıştırılır eğer yağı az ise bu karışıma yağda eklenir .Patlıcan ve etlerin üzerinde gezdirilerek dökülür.
-Bir kaç dilim domates ve biber ile üzerini süsleyebiliriz.Aralarına sarımsak koyarsak daha lezzetli olur tabi tamamen isteğe kalmış sarımsak:)Arkasından fırına gönderiyoruz.Piştikten sonra yanında tırnaklı ekmek süper olur.:):)
Bu güzel tarifden sonra yarın Harran 'a çekime gidiyoruz. Bakalım nasıl fotolar yakalayacağız.?
Yarın akşam paylaşırım sizlerle.Herkese iyi hafta sonları.:):):)
günaydın canım ellerine sağlık mutlu pazarlar
YanıtlaSilben yarı gaziantepli saylırum.ve bu kebaba da o yüzdendir ki bayılırım.aslında evlendigimizden beri yapmıyorum.yapsam iyi olur.ellerine sağlık.muhteşem gözküyor.
YanıtlaSilİşin içine patlıcan girdiyse akan sular durur:)
YanıtlaSilEllerine sağlık öretmenim:)
off naptın sen neseciğim harika gözüküyor bende gecen sene bahçemden yaptım buyıl ekecem yine benim burdada çok oluyo büyükbüyük diyarbakır yeri zaten kurutmada yapılıyo orasıyla aynı yemek kültürü sanırım
YanıtlaSilbalcan kebap muhteşem:))
YanıtlaSilbizim ordada balcan diyorlar hemde topak topak oluyor bizim oranın patlıcanları:)
harran resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz
Dost deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın. http://nazardeymesin07.blogspot.com
YanıtlaSilay ben bunu çok seviyom.yazın bol bol yapıyorum ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor. bu evde yapılabilecek en güzel kebaplardan biri, eşimin özel yemeğidir. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok severim patlıcan kebabını.
YanıtlaSilellerine sağlık
oooof off harikaaaa:))
YanıtlaSilÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET ÇOK DA SEVEREK YERİM VE YAPARIM MAŞALLAH KOCA BİR TEPSİ SİZİNKİ :) ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
YanıtlaSilNeşecim merhaba canım iadeyi ziyarete
YanıtlaSilgeldim güzel dileklerin için teşekkür ederim.Patlıcan kebabı süper
ellerine sağlık kocaman sevgiler...
teşekkür ederim.
YanıtlaSilsizin patlıcan kebabınızda çok güzel görünüyor.
sayfanızda öyle.
sevgiler...
güzel birşeye benziyor deneyelim bizde
YanıtlaSilBloğunuz çok güzel tariflerinize bayılıyorum. Tarifinizin benzerini http://www.pasta-tarifi.com/patlican-kebabi-tarifi.php de görmüştüm. Elinize sağlık başarılarınızın devamını diliyorum.
YanıtlaSil