Genelde bizde pazar günü kahvaltı günüdür.Hafta içi eşimle pek kahvaltı yapamıyoruz.Bizde hafta sonlarını kahvaltı günü ilan edip canımızın çektiği tüm kahvaltılıkları hazırlıyoruz.Ben bu aralar bu tatlardan sınırlı faydalanıyorum diyetteyim ya:) Bizim kahvaltı anlayışımız biraz keyif işi oluyor.Hafta boyunca aldığımız ama yemeyip bayatlattığımız(sanırım bilinçli yapılıyor bu işlem) ekmekleri fırında yumurtalı kaşarlı yapıyoruz:).Ailece çok sevdiğimiz bir tat oluyor kendileri .Bu haftada kısmetimizde simitler varmış eşim çok sever simiti bu yüzden çok alır ee sonuçta fırında kaşarlı simite yol göründü.Tarif :
Simitleri ikiye kesip ince ince kestiğimiz kaşarları simitin üzerine bırakıyoruz ve fırına veriyoruz.Kaşarlar eriyince fırından çıkarıyoruz.Kaşarlar biraz kızarırsa daha lezzetli oluyor sanki:) Aynı işlemi bayatlamış ekmeklerde de yapıyorum hem değerlendirmiş oluyoruz hemde çok lezzetli oluyor.Mutlaka bilenleriniz vardır ama ben hafızaları tazeleyeyim dedim:)
Afiyet olsun
Simitleri ikiye kesip ince ince kestiğimiz kaşarları simitin üzerine bırakıyoruz ve fırına veriyoruz.Kaşarlar eriyince fırından çıkarıyoruz.Kaşarlar biraz kızarırsa daha lezzetli oluyor sanki:) Aynı işlemi bayatlamış ekmeklerde de yapıyorum hem değerlendirmiş oluyoruz hemde çok lezzetli oluyor.Mutlaka bilenleriniz vardır ama ben hafızaları tazeleyeyim dedim:)
Afiyet olsun
günaydın canım mutlu pazarlar
YanıtlaSilsimit zaten çayla süper gidiyor birde kaşarlısı çok iyi akıl hemde eritip sıcak sıcak:))
YanıtlaSilellerinize sağlık
afiyet olsun.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerine saglık cok güzel görünüyor mutlu pazarlar sevgiler...
YanıtlaSildilimin biri benım karışmam valla daha kahvaltı yapmadım
YanıtlaSilbizde çok severiz kaşarlı simiti:)))ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsunnnn size
öpüyorum canımmmm
nefis bir lezzet olduğu kesin.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok leziz görünüyor afiyet olsun,denemk lazım
YanıtlaSilBen bilmiyorumm bilmek de istemiyorum diyetteyim yaaa ühhüüü :))Harika görünüyolar var yaa.Ay kaç tane yerim ne sen sorr ne ben söyliim :)Mimledim canım seni,kolay gelsin :)
YanıtlaSilcanım çekti simidi çok severim bende
YanıtlaSilMerhabalar...
YanıtlaSilSabah kahvaltı için simit almıştım ve 2 tane arttı..
Üzüldüm bayatlayacak diye hiç aklıma gelmedi bu şekilde yapmak süpersin canım ellerine sağlık:)
Bende bu seferki türkiye gidisinde simit keyfi yaptim herkes gidince kebab yer bende gidince simit yedim bol bol.
YanıtlaSilAfiyet olsun citir citir cayla nefis olmustur
Ellerine saglik, SIMIT bulsak da yapsak boyle:)
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta diliyorum....
Bu sabah uyandım, "bugün Pazartesi mi? hafta sonu bitti mi?" diyerek üzüldüm. Hava nasıl kapalı insanın dışarıya bakası gelmiyor. Şimdi keyfimin yerine gelmesi için hazırladığınız o güzel gevrek simitlere ihtiyacım var. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbenim içinde çok önemlidir pazar kahvaltıları..daha bir özenle hazırlanır hep..
YanıtlaSilellerine sağlık
Bende sıklıkla yaparım ve çok severim..))Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
kahvaltıda olunca mutluluktan keyiflendiğim bir gıda kendisi..
YanıtlaSilHatta her öğün olsun her öğün yerim simit kaşarı :)
ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
Ben de bayılırım vallahi! Bir ara akşamları simit arasına kaşar koyup fırınlar, çıkınca da domates dilimleri eklerdim. Ne güzel olur ama.
YanıtlaSilCanım tarifini uyguladım ve gerçekten ortaya nefis birşey çıktı ellerine sağlık...
YanıtlaSilSimitlerim şuan blogumda boy gösteriyor:))