26 Nisan 2009 Pazar

FIRINDA SİMİT KAHVALTI İÇİN


Genelde bizde pazar günü kahvaltı günüdür.Hafta içi eşimle pek kahvaltı yapamıyoruz.Bizde hafta sonlarını kahvaltı günü ilan edip canımızın çektiği tüm kahvaltılıkları hazırlıyoruz.Ben bu aralar bu tatlardan sınırlı faydalanıyorum diyetteyim ya:) Bizim kahvaltı anlayışımız biraz keyif işi oluyor.Hafta boyunca aldığımız ama yemeyip bayatlattığımız(sanırım bilinçli yapılıyor bu işlem) ekmekleri fırında yumurtalı kaşarlı yapıyoruz:).Ailece çok sevdiğimiz bir tat oluyor kendileri .Bu haftada kısmetimizde simitler varmış eşim çok sever simiti bu yüzden çok alır ee sonuçta fırında kaşarlı simite yol göründü.Tarif :
Simitleri ikiye kesip ince ince kestiğimiz kaşarları simitin üzerine bırakıyoruz ve fırına veriyoruz.Kaşarlar eriyince fırından çıkarıyoruz.Kaşarlar biraz kızarırsa daha lezzetli oluyor sanki:) Aynı işlemi bayatlamış ekmeklerde de yapıyorum hem değerlendirmiş oluyoruz hemde çok lezzetli oluyor.Mutlaka bilenleriniz vardır ama ben hafızaları tazeleyeyim dedim:)
Afiyet olsun

19 yorum:

  1. günaydın canım mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  2. simit zaten çayla süper gidiyor birde kaşarlısı çok iyi akıl hemde eritip sıcak sıcak:))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık cok güzel görünüyor mutlu pazarlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. dilimin biri benım karışmam valla daha kahvaltı yapmadım

    YanıtlaSil
  6. bizde çok severiz kaşarlı simiti:)))ellerine sağlık
    afiyet bal olsunnnn size
    öpüyorum canımmmm

    YanıtlaSil
  7. nefis bir lezzet olduğu kesin.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. çok leziz görünüyor afiyet olsun,denemk lazım

    YanıtlaSil
  9. Ben bilmiyorumm bilmek de istemiyorum diyetteyim yaaa ühhüüü :))Harika görünüyolar var yaa.Ay kaç tane yerim ne sen sorr ne ben söyliim :)Mimledim canım seni,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. canım çekti simidi çok severim bende

    YanıtlaSil
  11. pembetatlar.blogspot.com26 Nisan 2009 21:46

    Merhabalar...
    Sabah kahvaltı için simit almıştım ve 2 tane arttı..
    Üzüldüm bayatlayacak diye hiç aklıma gelmedi bu şekilde yapmak süpersin canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Bende bu seferki türkiye gidisinde simit keyfi yaptim herkes gidince kebab yer bende gidince simit yedim bol bol.
    Afiyet olsun citir citir cayla nefis olmustur

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik, SIMIT bulsak da yapsak boyle:)

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta diliyorum....

    YanıtlaSil
  14. Bu sabah uyandım, "bugün Pazartesi mi? hafta sonu bitti mi?" diyerek üzüldüm. Hava nasıl kapalı insanın dışarıya bakası gelmiyor. Şimdi keyfimin yerine gelmesi için hazırladığınız o güzel gevrek simitlere ihtiyacım var. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. benim içinde çok önemlidir pazar kahvaltıları..daha bir özenle hazırlanır hep..

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bende sıklıkla yaparım ve çok severim..))Ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. kahvaltıda olunca mutluluktan keyiflendiğim bir gıda kendisi..

    Hatta her öğün olsun her öğün yerim simit kaşarı :)

    ellerinize sağlık

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Ben de bayılırım vallahi! Bir ara akşamları simit arasına kaşar koyup fırınlar, çıkınca da domates dilimleri eklerdim. Ne güzel olur ama.

    YanıtlaSil
  19. pembetatlar.blogspot.com27 Nisan 2009 15:30

    Canım tarifini uyguladım ve gerçekten ortaya nefis birşey çıktı ellerine sağlık...
    Simitlerim şuan blogumda boy gösteriyor:))

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))