11 Ocak 2009 Pazar

KIRMIZI ATKI-FULAR




Bu hafta sonum çok güzeldi.Bekarken aynı evi paylaştığım ev arkadaşlarımdan Aliye ile Balıklıgöl'e gitmeyi planlamıştık.Onun hafta sonu yetişkinlere okuma yazma kursu vardı.Kurstan gelişini heyecanla bekledim.Dışarıda ilkbahardan kalma bir gün vardı.Günü doyasıya yaşamalıydık.Aliye kurstan çıkmış olmalıydı ama beni aramadı.Hemen aradım nerdesin,bak gün kaçıyor diye.Onun evine yakın bir yerde buluşup akacaktık hayata.Buluşacağımız yere yaklaştım evet Aliye 'yi gördüm o da ne?Hemen yanından bizim tatlı Selma'mız geçiyordu. Bizleri fark etmeden ilerliyordu. Baktım bizi görmedi hemen seslendim.Uzun zamandır görüşemiyorduk çok iyi bir karşılaşma oldu.O da tek başına dolaşıyormuş.Hep beraber dolaşmaya başladık.Burada pasajlar çok meşhurdur.Her tarz orjinal malzeme bulabilirsiniz,çeyizlik,hediyelik,elektronik yani ne isterseniz.Selma nişanlı olduğu için biraz düğün alış verişi yaptık arkasından ver elini Balıklıgöl.Şanlıurfa'da yaşayanlar için nefes alma yeri Balıklıgöl.Yeşil orda mavi orda.Cıvıl cıvıldır.Her yerden insan akın eder buraya ,yerli yabancı turist bulmak mümkün.E burda yaşayan insanlarda bir çay içmeye gider oraya .Herkesin geliş nedeni farklıdır yani.


E gezdik yorulduk bir mola verelim Balıklıgöl'de.Çayımızı yudumlarken sıcak sıcak ,Selma yan masada oturan bayanın atkısını gösterirdi.Aliye'de(örgüde çok iyidir) çok kolay olduğunu söyledi.EE Selma da benim gibi pek anlamıyormuş örgüden.Gerçekten kolay bir model ama duruşu çok şık.Ben bile yaptım ki örgüden pek anlamam.


Şimdi anlattın anlattın hangi model bu dediğinizi duyar gibiyim.Fırfırlı örgü ipinden yapılan atkılar var işte o.


Düz örgü bilen herkes yapabilir.Merak eden olur diye yapılışınıda yazmak istiyorum.7 ilmik alıyoruz şişemize hep aynı yöne örüyoruz.Kolay mı zor mu yapınca anlarsınız.


Yeni bir haftaya başlıyoruz. Herkese iyi haftalar.
NOT:Bloglar arasında gezinirken neşe isimli bir arkadaşla daha karşılaştım karışıklığı önlemek için ismimi NEŞELİ GÜNLER olarak değiştirdim.

6 yorum:

  1. hayatim bende senin can dostun olurum...
    filizler oyledir,2 yil once gelmis ogretmen evinde kalmistik ben urfayi cok sevdim carsilara balikli gole bayildim.Baharat vs alirken esnafin sicak davranislari ikramlari benzin alirken bile ne icersiniz diye sormalari cok degik gelmisti cok misafir perver insanlar demistim yemekler zaten harika .Atkin cok guzel eline saglik canim rengide cok hos ,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELİNE KOLUNA SAĞLIK AYNI ATKIDAN BENDEDE VAR KREM RENGİ:) SAOLASUN ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIM HEDİYE ETMİŞTİ. NE GÜZEL BU DOSTLUKLAR BU ATKADAŞLIKLAR GEZMEK EĞLENMEK HAFTA SONUNUDA NE GÜZEL GEÇİRMİŞSSİN VALLAHİ KISKANDIM BEN PASO EVDEYDİM İNŞALLAH GÖRMEK NASİP OLUR BALIKLI GÖLÜDE BİRGÜN

    YanıtlaSil
  3. İsmini değişmekle iyi yapmışsın:) ben karıştırıyordum ilk zamanlarda:))

    Atkıda çok şık olmuş,benim de kahverengi var:))
    Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  4. Neşe'cim merhaba..Seninle beraber üç tanesiniz..İkisi benim listede vardı sende eklendin..
    Url adınlada ayzabilirsin nasıl ben akasyakokusuysam..Adım Nuray ama.
    Oraları bende bilirim balıklıgölün üst tarafında çiçekçilerin olduğu hediyelik yerinde az gezmedim..Gülizar bahçesini çok özledim..Kapaklı pasajını altüst etmeyide.Gelelim diyoruz ama fırsatımız yok aramız 2 saat anca..Hilvan ilçesi köyünde kaldık üç yıl..Maraş'tada Çağlayancerit'ta iki yıl kaldık..Görüşmek üzere..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz Balıklı Göl'ü çok merak ediyorum inşallah birgün gitmek kısmet olur
    Atkı çok şık bana hediye gelmişti yapılışını bilmiyorum basit diyorlar ama hiç denemedim

    YanıtlaSil
  6. canım sağol ne güzel anlatmışsın.fular da süper.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))