OH BE Valla rahatladım.bugün teftiş gördüm. Aslında öyle teftişten falan çekinmem ama ister istemez insanı geriyor.Aynı zamanda bahçede nöbetçiydim ve havada soğuktu.Eve gidince sıcak bir salep yaparım ısınırım dedim.Eve ulaştım o da ne kaloriferler yanmıyor!Tamam panik yok elektirikli ısıtıcı var .Sütü ısıttım salep yok .Olabilir böyle şeyler dedim kendime muzlu ballı süt yaptım ohhhh sıcacık .
KADAYIFLI BÜLBÜL YUVASI
Anneciğimin kulakları çınlasın bayram tatiline gittiğimizde yaptığı tatlılardan ,kadayıflı bülbül yuvası.Yapılışı çok kolay aynı zamanda hafif bir tatlı .
Malzemeler:2 tane baklava yufkası,
Yarım kilogram tel kadayıf,
Süslemek için yeterince fıstık
Yarım margarin
Şerbeti için:2 su bardağı şeker
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon
Yapılışı:Yufkaları ikiye kesiyoruz.Yarım daire şeklindeki yufkaya erittiğimiz yağı sürüyoruz, oval kısım ile kestiğimiz kısmı birleştiriyoruz ve üzerine tel kadayıflarımızı koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.Daha sonra kesiyoruz.Tepsiye diziyoruz üzerine fıstık yerleştiriyoruz.180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şurubu için:şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatıyoruz.Ve 2-3 damla limon suyu ilave edip ocaktan alıyoruz.Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbetini ilave ediyoruz.
Anneciğimin kulakları çınlasın bayram tatiline gittiğimizde yaptığı tatlılardan ,kadayıflı bülbül yuvası.Yapılışı çok kolay aynı zamanda hafif bir tatlı .
Malzemeler:2 tane baklava yufkası,
Yarım kilogram tel kadayıf,
Süslemek için yeterince fıstık
Yarım margarin
Şerbeti için:2 su bardağı şeker
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon
Yapılışı:Yufkaları ikiye kesiyoruz.Yarım daire şeklindeki yufkaya erittiğimiz yağı sürüyoruz, oval kısım ile kestiğimiz kısmı birleştiriyoruz ve üzerine tel kadayıflarımızı koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.Daha sonra kesiyoruz.Tepsiye diziyoruz üzerine fıstık yerleştiriyoruz.180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şurubu için:şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatıyoruz.Ve 2-3 damla limon suyu ilave edip ocaktan alıyoruz.Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbetini ilave ediyoruz.
olumsuzluklara rağmen yinede sıcak bişeyler içip rahatlamışsın..
YanıtlaSilannenin tatlısı nefis görünüyor...annenin ellerine sağlık....
öptüm seni..
çok güzel görünüyor, denemem lazım, sevgiler.
YanıtlaSilof nasıl canım çekti şimdi elinize sağlık
YanıtlaSilmis gibi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilNeşe'cim iyi geceler..Gece vakti canımı çektirdin..Ne yapayım bende ciklet çiğneyim bari.
YanıtlaSilEline sağlık canım..Evet protestoya bizlerde katıldık..Keşke elimizden daha iyi şeyler gelsede hemen bitse bu savaş.Allah c.c. ıslah etsin bu canileri mutlaka cezalarını görecekler ya bu dünyada ya kabirde yada kıyamette.Sanada tşkler desteğin için görüşmek üzere..
canımm benim . bitanecik eşim. blogunda senin gibi hayat saçıyor, sıcacık bir nefes gibi insanın içini ısıtıyor. varlıgıyla mutlu oldugum nadide insan seni seviyorum.
YanıtlaSilmerhaba neşecim meslektaşız sanırım ben mini mini birlerim bu yıl ve çok eğleniyorum ya sen nasıl gidiyor urfada hayat ilk görev yerim diyarbakırdı benimde ilk göz ağrısı unutulmuyor gerçekten bu arada tatlı süper görünüyor ama oldum olası kadayıflı tatlıları çok sevmeme rağmen kıvamın tututuramıyorum hele diyarbakırın kadayıf sarması yemede yanında yat dicem ayıp olack senin güzel tatlın yanında değil mi eline sağlık canım görüşmek üzere ehvah uzattım yine
YanıtlaSil