8 Kasım 2012 Perşembe

PEYNİRLİ KAPALI PİDE

Pide sevenler bu tarifte size gelsin işte yapımı çok kolay bir peynirli pide yanında mis gibi birde ev yapımı şerbet yada çay  oh oh daha ne olsun Tabiki afiyet olsun.
Malzemeler:(35-40 tane pide)
-Yarım kg köy peyniri,
- Yarım kase lor peyniri,
-2 tane kuru soğan,
-1 çay bardağı sıvı yağ,
-1 çay kaşığı karabiber
-1 yumurta
- 1demet maydanoz
Yapılışı:
-Soğan rendelenir ve sıvı yağda kavrulur.Bir köşede soğumaya bırakılır.
- Bir kabın içerisine köy peyniri (kaşarda olabilir)rendelenir.Lor peyniri,kavurduğumuz soğan ,karabiber doğradığımız maydanoz ve yumurta da eklenerek karıştırılır.
-İç malzemeler hazır doğru mahalle fırınına gönderilir.Üzeri kapalı pide yapmaları söylenir.
-Pidelere fırından gelince havalanması için bir tepsiye yayılır.üzerleri tereyağı ile yağlanarak tekrar toparlanır ve afiyetle yenir.
Not:
1- Peynir tuzlu ise akşamdan suya ıslanıp tuzu alınır.
2-Köy peyniri ile yaptığınız börek ve pidelere biraz lor yada çökelek eklerseniz daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.

4 yorum:

  1. şimdi önümde olsa hapur hupur yerdim :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. AÇIK,KAPALI FARK ETMEZ,ÇOK SEVERİM PİDEYİ:)ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. Ayy ne güzel gözüküyor ellerıne sağlık canım benim...
    Bir gün deneyeyim bakalım senın gıbı yapabılecek mıyım?:))
    Sevgimle...

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))