4 Kasım 2012 Pazar

ÇEMENLİ YUMURTA

   KAHVALTIYA DEĞİŞİK BİR ALTERNATİF ÇEMENLİ YUMURTA
 Bir önceki postta çemen yapımını paylaşmıştım sizinle.Bu yazıda da çemenli yumurta yapımını paylaşacağım.Kayseri pastırması gibi kendine has bir lezzeti ve kokusu olan çemen ,ekmeğe sürülüpte yumurtalıda çok lezzetli olur.Et suyu kullanılarak yapıldığı için sucuklu yumurta tadında andırır biraz.Kahvaltıya değişik bir lezzet arayanlara tavsiye edilir.
Malzemeler:
-2 tane yumurta,
-1 yemek kaşığı çemen,
-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
-Bir tutam tuz
Yapılışı:
-İlk önce yumurtalarımızı bir kaseye kırıp biraz tuz atıp çırpıyoruz.
-Teflon tavaya yağımızı alıyoruz biraz yağı ısınınca çemeni ekleyip karıştırıyoruz.Burada dikkat edilmesi gereken nokta çemeni yağ ile iyice karıştırmak. 
-Çemenle karıştırdığımız yağın içine yumurtaları ekleyip biraz karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.Alt üst edip her iki kısmınında pişmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. www.fraise-framboise.blogspot.com

    bende denicem çok lezetli
    gorunuyor

    Vallahi ağzım sulandı.
    Hiç yapmadım, deneyeceğim.
    harika bir fiki rellerinze saglik


    bana da beklerim ^^

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))