15 Kasım 2012 Perşembe

DİL ZEKASI iletişim sihirbazlığı

     
    Bu kitabı bir arkadaşımda görmüştüm ve kitap beni o kadar içine aldı ki hemen kırtasiyeden aldım ve okumaya başladım.Aslında bu tarz kitapları sıkıcı bulurum kitap öyle akıcı bir dille yazılmış ki hiç sıkılmıyorsunuz hatta kitabı okurken güldüğüm, eğlendiğim çok oldu.:)Kişisel gelişim adına okunası bir kitap.İletişim sihirbazı olmaya hazır mısınız?Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
     Kitap, kuru ve klasik bir anlatımın dışına çıkıyor. Önce, dille ilgili genel bilgiler vererek başlıyor yazar. Sonra Dil Zekânızı geliştirmek için kullanabileceğiniz teknikler, akademik bir çalışmanın ötesine geçiyor ve herkesin anlayabileceği bir kolaylıkla sunuluyor okuyucuya.
      Eserin formatı daha ilk başta gönlümüzü fethediyor. Eser işimizi o kadar kolaylaştırıyor ki. Her bölüm için Anahtar sözcüklerle okuyacağımız bölümde nelere dikkat edeceğimizi fark ediyoruz. İpucu bölümü ile o bölümle ilgili pratik yaklaşımlarla donanıyoruz. Her bölümde o konuyla ilgili bir resim, bir söz, bir öykü, bir anekdot, özel olarak hazırlanmış tablolar anlatılan teknikleri desteklerken; esere canlı, hoş, tatlı bir okuma havası katıyor. Teknik bir eser olmasına rağmen çok akıcı; yorulmuyor,  sıkılmıyorsunuz. Hatta eğleniyorsunuz. Kendinize sorular soruyor, uygulamalar yapıyorsunuz. En sonunda da size özel hazırlanmış [LQ] Dil Zekâsı Kartlarıyla iletişim becerilerinizi oyun oynayarak geliştiriyorsunuz.
      Anlayabildiğimiz ve anlatabildiğimiz bir dünya kurmak dileğiyle. "Dilin gücünün farkında olmadan yaşayanların ülkesindeyiz."
     TÜRK Dil Kurumu BaşkanıProf. Dr. Şükrü Haluk AKALIN "Küreselleşmede en büyük güç, kültür ve dildir."
     Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri (Eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı)Prof. Dr. Mustafa İSEN "Dilin gelişmesinden sadece TDK değil, herkes sorumludur."
     Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu BaşkanıProf. Dr. Sadık TURAL "[LQ] Dil Zekâsı ile anlayamamanın ve anlatamamanın kaderiniz olmadığını fark edecek; bir iletişim sihirbazı olacaksınız."

2 yorum:

  1. merak ettim...
    belki alrım...
    önce elimdekileri bitirmeliyim :))

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
    ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ
    YARIN İLK İŞİM KİTAPÇI
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))