18 Ağustos 2012 Cumartesi

RAMAZAN BAYRAMI

  
      Bir Ramazan ayını daha bitirdik.Güle güle ya şehr-i Ramazan.Bu gün Ramazanın son günü evlerde bir telaştır gidiyordur.Tatlılar ,bayramlık alışverişleri,şekerler,çikolatalar,bayram temizliği...Tam bir heyecandır. Ramazan Ayı bereketi ile gelir evlerimize ve bereketi ile gider..
      Çocuklar bayramlıklarının heyecanını yaşarlarken bayramdan toplayacakları harçlık ve şekerlerin hayallerini de gün öncesinden kurarlar.
      Bayanlar bir telaş içindedirler,bayramda gelecek misafirlerine ikram etmek için en güzel tatlıları hazırlamaya çalışırlar.
     Yaşlılar bayramı heyecanla beklerler; torunları,çocukları ,eş dost gelsin de özlem giderelim diye.İşte böyle heyecanlıdır bayramlarımız.
      Kimileri bayrama tatil gözüyle bakıp bu güzel bayramın manevi değerini yaşayamasa ve yaşatamasa da bayramlar güzeldir.
    Yine Ramazan bayramının anlam ve manasını bilmeyenler olacak ve bu güzel bayrama şeker bayramı diyecekler maalesef... Onlara da bayramlar güzeldir ismini bilmeseler de.:))
   Bizim buralarda bayramlar hala eski tadında kutlanmakta.Küçükler büyüklerini ziyaret eder,el öper,bayram harçlığı ve bayram şekeri alırlar.Büyükler gün öncesinden şekerleri ,harçlıkları hazır ederler.Ve sabırsızlıkla misafirlerini beklemeye koyulurlar.Ahirete intikal etmiş eşimiz dostumuzda bizim bir ziyaretimizi beklerler kabristanlarında.
   Gittiğiniz her yerde Maraş çöreği ve komposto,hoşaf ikram ederler.Şimdilerde bayram tatlıları hoşaf ve çöreğe rakip olsa da yinede çöreğin ve hoşafın yeri başkadır.Birde pekmezli çörek vardır bayramlarımıza özel onu pek yapan kalmadı.Ama aralarda pekmezli çöreği yapan büyüklerimizde yok değil annem gibi:))
   Bu bayram bir yaşlıyı ziyaret edip bir çocuğu sevindirmek isterseniz huzur evleri ve çocuk yuvaları sizi bekliyor olacaktır.Ama ziyarete kendi yakın çevremizden başlamak daha güzel ve evladır bence:))
   Şimdiden herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar anlam ve manasına yakışır bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

10 yorum:

  1. Sağlık,mutluluk ,huzur dolu bayramlar,arkadaşım..sevgiler..Maraş çöreğinden bizde isteriz..

    YanıtlaSil
  2. Nurşen hanım ne demek buyrun maraş çöreği bayram ikramımız olsun

    :))

    YanıtlaSil
  3. sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle... mutlu bayramlar....

    YanıtlaSil
  4. Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Mubarek Ramazan Bayramın Kutlu Olsun

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı olmuş,kaleminize sağlık.İnşallah ağız tadıyla bir bayram olur.Hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  6. neseli huzurlu seker tadinda bayramlar dilerim

    YanıtlaSil
  7. seninde mübarek olsun.
    huzurlu günler canım...

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık canım..harika olmuş..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve "bu siteye katıl" butonundan takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

    http://momsblognote.blogspot.com/

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))