4 Ağustos 2012 Cumartesi

TIRTIL PATATES

İSVEÇ PATATES-TIRTIL PATATES
Malzemeler:
-6-8 tane patates isteğe kalmış,
-Tuz karabiber,zeytinyağ,tereyağıve kırmızı biber
Yapılışı:
   Bu yemeği yapacaksanız küçük patatesleri tercih edin .Kabuklarını soyduktan sonra bıçakla 3ml aralıklarla dibine kadar gelmeden kesikler atın.İki
çöp şiş arasına koyup keserseniz dibine kadar kesmemiş
olursunuz.İnce ince kesikler attıktan sonra üzerine
yumuşak tereyağı + biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, ve, isterseniz, biraz kırmızı biber ekleyin .Fırını 200 ° C  ısıtın ve 45 dakika ya da patates dilimlerini altın kahverengi olana kadar pişirin.
Dilerseniz kaşar peyniri rendeside serpebilirsiniz.
Yada sade yapabilirsiniz.Herhangi bir yağ ve baharat eklemedende yapılabilir.Lezzeti denemey değer 
 afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Canim hayirli aksamlar ellerine saglik cok güzel fikir.

    YanıtlayınSil
  2. Çok şirin gözüküyor sunum açısındanda çok kolay ellerine sağlık canım :)

    YanıtlayınSil
  3. çok haklsıın İskandinavlar yapar çoğunlukla.
    Bende 20 yıl önce Danimarkada yemiştim.
    afiyetler olsun neşelim :)

    YanıtlayınSil
  4. Neşecim ellerine sağlık..çok güzel olmuş...

    YanıtlayınSil
  5. canım bu patatesler cok guzel görünüyorlar..ellerine sağlık..:)

    YanıtlayınSil
  6. Teşekkürler Gülcan Hanımcığım,

    teşekkürler Aslı,,

    Nunum farklı tatlara her zaman açığımdır.Dünya mutfağı o kadar güzel örneklerle kendini gösteriyor ki insan yapmaya yetişemiyor..

    Teşekkürler Nurşen Hanım..

    Teşekkürler sevilciğim

    YanıtlayınSil
  7. çok güzel görünüyor harika elinize sağlık

    YanıtlayınSil
  8. Şu sevimi görünümü patatesleri yapmak bi bana kısmet olmadı yaa. Her görüşümde bu sefer yapıcam diyorum :)

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  9. Çok şık ve lezzetli görünüyor elinize sağlık.Akşam yapılacaklar arasında:)

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))