İSVEÇ PATATES-TIRTIL PATATES
Malzemeler:
-6-8 tane patates isteğe kalmış,
-Tuz karabiber,zeytinyağ,tereyağıve kırmızı biber
Yapılışı:
Bu yemeği yapacaksanız küçük patatesleri tercih edin .Kabuklarını soyduktan sonra bıçakla 3ml aralıklarla dibine kadar gelmeden kesikler atın.İki
çöp şiş arasına koyup keserseniz dibine kadar kesmemiş
olursunuz.İnce ince kesikler attıktan sonra üzerine
yumuşak tereyağı + biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, ve, isterseniz, biraz kırmızı biber ekleyin .Fırını 200 ° C ısıtın ve 45 dakika ya da patates dilimlerini altın kahverengi olana kadar pişirin.
Dilerseniz kaşar peyniri rendeside serpebilirsiniz.
Bu yemeği yapacaksanız küçük patatesleri tercih edin .Kabuklarını soyduktan sonra bıçakla 3ml aralıklarla dibine kadar gelmeden kesikler atın.İki
çöp şiş arasına koyup keserseniz dibine kadar kesmemiş
olursunuz.İnce ince kesikler attıktan sonra üzerine
yumuşak tereyağı + biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, ve, isterseniz, biraz kırmızı biber ekleyin .Fırını 200 ° C ısıtın ve 45 dakika ya da patates dilimlerini altın kahverengi olana kadar pişirin.
Dilerseniz kaşar peyniri rendeside serpebilirsiniz.
Yada sade yapabilirsiniz.Herhangi bir yağ ve baharat eklemedende yapılabilir.Lezzeti denemey değer
afiyet olsun...
Canim hayirli aksamlar ellerine saglik cok güzel fikir.
YanıtlaSilÇok şirin gözüküyor sunum açısındanda çok kolay ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilçok haklsıın İskandinavlar yapar çoğunlukla.
YanıtlaSilBende 20 yıl önce Danimarkada yemiştim.
afiyetler olsun neşelim :)
Neşecim ellerine sağlık..çok güzel olmuş...
YanıtlaSilcanım bu patatesler cok guzel görünüyorlar..ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilTeşekkürler Gülcan Hanımcığım,
YanıtlaSilteşekkürler Aslı,,
Nunum farklı tatlara her zaman açığımdır.Dünya mutfağı o kadar güzel örneklerle kendini gösteriyor ki insan yapmaya yetişemiyor..
Teşekkürler Nurşen Hanım..
Teşekkürler sevilciğim
çok güzel görünüyor harika elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Fatma
YanıtlaSilŞu sevimi görünümü patatesleri yapmak bi bana kısmet olmadı yaa. Her görüşümde bu sefer yapıcam diyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Çok şık ve lezzetli görünüyor elinize sağlık.Akşam yapılacaklar arasında:)
YanıtlaSil