7 Ağustos 2012 Salı

SAHURLUK-FIRINDA YUMURTALI EKMEK

       Efendim Ramazan bereketiyle gelir denir ya gerçekten çok doğru.Akşamlar misafirimiz vardı.Beraber iftar yaptık .Birliktelik ne güzel, soframız şenlendi doğrusu.İftarımızı yaptık,sofra toplandı.Çaylar içilip teravih namazı kılındı.Akşam misafirler gidince ekmeklere baktım ve bu sahurlukları yaptım hazırlaması çok pratik lezzeti gerçek börek tadında üstelik çok hafif tam sahurluk.İnsan sahurda hafif bir şeyler yiyip yatınca mide daha rahat ediyor.
       Bir çoğumuz biliyoruz ve yapıyoruzdur bu lezzetli ekmekçikleri.Ben yinede paylaşayım istedim.
Malzemeler:
-Bayat ekmek,
-2 yumurta,
-yarım kase rendelenmiş kaşar,
-çörek otu,susam
Yapımı:
-Ekmeklerimizi dilimliyoruz.Benim ekmeğim çiçek şeklinde olduğu için yuvarlak oldu Her bir parçayı ikiye kestim inceltim.Sizde kendi isteğinize göre ekmeğin kalınlığını ayarlayın ama ince dilim olunca daha kıtır oluyor.Ben o şekilde seviyorum.
-Yumurtayı bir tutam tuz ile kasede çırpıp rendelediğimiz kaşarları ilave ediyoruz.Ekmekçiklerimizin üzerine kaşık yardımıyla yayıyoruz üzerine susam ve çörek otu serpip.170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yanında sıcak bir çayla mis gibi olur.Börek tadında ekmekçikler.
                                                Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. offf tok karnıma bile canım çekti..çok severim..şimdi kalkıp bende yapacam..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Nurşen Hanımcığım.çayın yanında börek gibi oluyor tavsiye ederim:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. vallahi şimdi olsa yerdim ..aslında kolaymışta ben hiç oturmuyım dogru mutfaga gidiyim:)..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Misafirin bereketi iki gün sürüyor zaten hamd olsun:)

    Çok severim yumurtalı ekmek. Ellerine sağlık öğretmenim:)

    YanıtlaSil
  5. bayat ekmekleri değerlerndirmenin en güzel yollarından biri ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Sevilciğim kolay gelsin:)

    papatyam misafirden sonra 2 gün sürüyor bereketi çok doğru diyorsun.

    sevgili reyyan bayat ekmek olmasa bile ekmeği bayatlatıp yapıyorum tadı çok güzel:))


    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. GERÇEKTEN SAHURLUK GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ...
    CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler gurme şirine

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. .ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler fatoşcuğum.

    sanada hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  11. Bende bayat ekmekleri böyle degerlendiriyorum,sahurda cayla nefis olmustur ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))