1 Aralık 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA YEMEĞİ


ıııııı ben bakla sevmem diyenler lütfen bu şekilde bir deneyin fikriniz değişecektir umarım.İnsan besinlerin faydalarını duyunca “yemeliyim” evet diyor.İnşallah sizde öyle diyenlerdensiniz.Bu yemeğin içine kuşbaşı ette ekleniyor istenirse o da çok lezzetli oluyor .Ama sarımsaklı yoğurt ve dereotu ayrı bir lezzet veriyor sanki baklanın ağır koksusunu alıyor gibi geliyor banaJ
Baklanın faydası:
 İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Malzemeler:( 3-4 Kişilik)
-Yarım kg yeşil bakla,
-1 tane kuru soğan,
-yarım yemek kaşığı biber salçası,
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz,
-yarım bardak sıcak su
Üzerine sos:
-1 kase yoğurt,
-1 diş sarımsak,
üzeri için:
-yarım demet dere otu,
Yapılışı:
-Baklanın kılçıklarını temizliyor ve parmak başı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Soğanı küp küp doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
-Daha sonra doğradığımız baklaları da ekleyip karıştırıyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz.
-Tuzunu ekliyoruz.
-Sıcak suyu yemeğimize ekleyip kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.Yemeğimiz baklaların tazeliğine göre 25-30 dakika da pişiyor.
Yemeğimiz piştikten sonra biraz dinlenmesini bekliyor sonra servis ediyoruz servis sırasında yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ,ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.
Afiyet olsun

10 yorum:

  1. Haşhaş tohumunu muhakkak deneyeceğim ElifSultan. Fikir için çok teşekkür. Severim zaten haşhaş, keten tohumu tarzları. hep sağa sola serpiştiririm :)
    Benin bakla ile dereotu birlikteliği olmazsa olmazlarımdan. Fakat ben dereotunu pişirirken inmeye yakın katıp bir iki taşım kaynatıyorum. Birde böyle dene vazgeçemeyeceksin :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlayınSil
  2. aslında baklayı hiç sevmem ama çok güzel görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  3. hıımmm nefis bakla zamanımı? harika olmuş elinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. Asiye hanımcığım iyi fikir bir daha ki sefere deneyeceğim:)
    sevgiler

    Teşekkürler Bernacığım kelke sevseydin baklayı:)

    Teşekkürler yemekbiraşk:)

    YanıtlayınSil
  5. Oooo bakla mevsimi açılmış bakıyorum? Ben de bugün pazarda gördüm ama almadım, dolapta öyle çok sebze var ki önce onları kullanmak lazım!

    YanıtlayınSil
  6. ne güzel bir tarif olmuş neşelim,
    deneyenlere afiyet olsun.
    bende barışamadım kendisiyle ! ama yinede senede bir selamlaşıyoruz :))))
    sevgiler canım

    YanıtlayınSil
  7. ben severim baklayı.helede sarımsaklı yoğurtlu bayılırım.ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  8. ımmm yoğurtlu mis gibi
    ellerine sağlık canım

    YanıtlayınSil
  9. Merhaba elinize sağlık
    Ben baklaya bayılırım hatta hayıflanırım mevsimi kısa diye.Çıktığında bitene kadar sık sık pişiririm yeterince faydalanayım diye.Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  10. UFFFFFF... FOTOGRAF SAHANE. NEREDEN BULUCAZ SIMDI BAKLAYI???????????? ellerine saglik.
    slm
    aysun

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))