Zerdeçalın kansere karşı koruyucu olduğu söyleniyor.Rengide pek hoştur doğrusu.İşte bu aralar zerdeçellı pilavı pek sık yapıyorum efendim.Tadında bir değişiklik olmuyor tabi dozajını iyi ayarlamak lazım.Fazlası yemeğin tadını bozar.Yapımı çok kolay normal yaptığımız pilavdan pek bir farkı yok.
Malzemeler:
-1 bardak pirinç,
-2 yemek kaşığı kuş üzümü,
-2 yemek kaşığı haşlanmış nohut,
-2 bardaktan 2 parmak fazla sıcak su,
-2 yemek kaşığı tereyağ,
-1 çay kaşığı zerdeçal
-tuz,
Yapılışı:
-Tereyağı eritip pirinci yıkayı ekliyor ve kavuruyoruz.
-Tuzunu,kuş üzümü , nohutu ve suyunu ekliyoruz .Yemeğimizn suyundan az biraz alıyoruz bir kaşık kadar içine zerdeçalı ekleyip ezip tenceremize ekliyoruz.(zerdeçal topaklanmasın diye)Eğer rengindeki sarılık az olduysa biraz daha zerdeçal ekleyebilirsiniz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
-Suyunu çektikten sonra dinlenmesi için biraz bekliyoruz.
*Şık bir sunum oluyor .
*Nohut isteğe kalmış
Afiyet olsun
Pirinç pilavını çok severim helede çeşitlilerini, baharatlılarını yemeğin yanında eşlikçi olmaktan öte tek başına bir öğün oluyor bazen. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor ve sarı renginide çok severim şu anda gecenin karanlığına doğmuş bir güneş gibi geldi :)) Sevgiler...
YanıtlaSilçok hoş bir görüntü olmuş.. lezzetini çok merak ettim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
sevgiler :)
Görüntü nefis..
YanıtlaSilAncak zerdeçalı hiç tatmadım..
Merak ettim şimdi,eğer unutmazsam baharatcıdan isteyip denemek istiyorum..
sevgilerimle..
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Pilav harika görünüyor.Zerdaçal kullandığım bir baharat ama pilavda hiç denemedim,rengi çok görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Zerdeçal çok sık kullandığım bir baharattır. Et, tavuk, patates yemeklerinde muhakkak kullanırım. Pilav zaten tane tane nefis olmuş, bir de zerdeçalın güzel rengi ve tadı ile iyice lezzetlenmiş besbelli. Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilzerdeçallı hiç denemedim ama çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilZerdeçal'i ben de çok kullanırım.Ender Saraç'ın tavsiyesiyle kullanmaya başladım.Pilava özellikle güzel bir renk veriyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSileline sağlık canım nefis gözüküyor...
YanıtlaSilbende zerde yapmak için alacaktım aktardan demek pilavlara da konuyormuş pek bir malumatım yoktu bu konuyla ilgili...
YanıtlaSililk kez tanışacağım kendisi ile..
ellerine sağlık canım..
o güzelim lezzetli yemeklerini yemekten mutluluk duyuyorum. ellerine sağlık gülüm.
YanıtlaSilen yakın hayranın;)
ben de çok severim rengini kokusunu.Eline sağlık canım ;)
YanıtlaSilPİLAVA BAYILIRIM.NEREDEYSE HERGÜN PİŞER.ZERDEÇALLI TADI DA MERAK ETTİM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilsevgili YELDA teşekkürler,
YanıtlaSilHayatın ta kendisi lokantası canım benim denemeni tavsiye ederim..
zelihecığım aktardan mutlaka iste unutma ama:))
teşekkürler Fuat bey,
Melihacığım canım bende yeni keşfettim ay bırakamıyorum:))
Teşekkürler dokuzuncu bulut..Baharatlara devam:)
sevgili sevda denemekta yarar var:)
Başak Ender saraçtan marankiye herkes tavsiye ediyor
teşekkürler yemek bir aşk
YanıtlaSilDenizciğim tanıştığına memmun olacaksın:)
Yemeklerimi tadmandan asıl ben mutluluk duyuyorum canım benim çok teşekkürler:)Seninle yemek yemek ayrı bir zevk..sevgili adsızım can dostum::))
Ebrulim teşekkürler.
Fundacığım en kısa zamanda deneyip , benimlede tecrübelerini paylaşman dileğiyle
Canım nefis bir pilav olmuş mis kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık...
YanıtlaSilBaklada bakla olmuş hımmm afiyetler olsun. sevgilerimle...
Zerdeçalın faydalarını duyduğumdan beri bizim evde de çoğu yemeğe katılır oldu:). Fırında yaptığım patates kızartmasına mutlaka koyarım ben de.
YanıtlaSilPilav hem tane tane kıvamıyla hem de rengiyle çok iştah açıcı görünüyor..
Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı