8 Ağustos 2012 Çarşamba

SARI KİRAZ REÇELİ

   Efendim kirazın reçeli çok nefis olur ama sarı kirazın reçeli bal tadında olur.Sarı kiraz pek bulunan bir kiraz değildir.Ama eğer pazarda yada markette olurda görürseniz birde reçellik almanızı tavsiye ederim.Yapımı çok pratik.
Malzemeler:
-1kg kiraz,
-1kg şeker,
-yarım limon
-1 Çay bardağı su
Yapılışı:
-Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz.Ben sivri bir kalın iğne ile sapın çıktığı yerden bastırarak çıkarıyorum çekirdeklerini.
-Reçel yapacağımız tencereye kirazları alıp üzerine şekerini ilave edip bir gece dinlendiriyoruz.Sabahleyin suyunu salmış olacak.
-Suyunu bırakan reçeli ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz.Bu arada üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıyoruz.
-Reçelimizin şerbeti kıvamına gelmişse limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Kıvamını şerbet kısmından porselen bir tabağa damlatıyoruz eğer su gibi akıyorsa daha kıvamı olmamıştır ama reçelin şerbeti tabaktan hemen yayılmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
-Reçelimizi kuru bir kavanoza koyarak muhafaza ediyoruz.Hemen yemeyecekseniz sıcak sıcak kuru bir kavanoza alıp kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Işıl almayan bir yerde saklıyoruz.
-Kıvamı istediğiniz gibi olmamışsa ve fazla kaynayınca dağılacak gibiyse reçelimizi açık bir tepsiye alıp üzerine tülbent bağlayıp güneşe bırakırsanız reçeliniz kıvamına gelir.Ama aralarda karıştırmayı unutmayın..
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Neşecim ellerine sağlık..Haklısın herkes bilmez sarı kirazı..Bizim Niğdede elma bahçemiz var,içindede sarı kirazlarımız..Her sene muhteşem kirazlarımız olur,senin gibi reçel yaparız..süper olur..ellerine sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık merak ettim tadını. bulursam denerim...

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))