Malzemeler:(18 tane börek çıkıyor)
İç malzemeler:
-Yarım kg haşlanmış patates,
--1 tane soğan
-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
-karabiber-kırmızı pul biber,tuz,
Dış malzemeler:
-3 tane yufka,
-Yarım paket margarin,
İç malzemeler:
-Yarım kg haşlanmış patates,
--1 tane soğan
-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
-karabiber-kırmızı pul biber,tuz,
Dış malzemeler:
-3 tane yufka,
-Yarım paket margarin,
-4 yemek kaşığı ılık su
Üzeri için:
Üzeri için:
1 yumurta sarısı,
Susam,çörek otu
Yapılışı:
1 -Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Haşlanmış patatesi rendeliyoruz .
2- 1 Soğanı ince ince doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağ ile kavuruyoruz.
3-Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.Biraz ılımaya bırakıyoruz.
4-Yağı eritiyoruz 4 yemek kaşığı ılık suyu ekliyor ılımaya bırakıyoruz.3-Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.Biraz ılımaya bırakıyoruz.
5-Yufkamızın birini seriyoruz ,serdiğimiz yufkanın yarısını yağlıyoruz .Yağsız kısmını yağlı kısmın üzerine kapatıyoruz.Ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesiyoruz. Böylelikle 6 adet üçgen şeklinde ,2 katlı yağlanmış sarmaya hazır yufkamız oluyor. Bu şekilde hazırlayınca böreğmiz piştiğinde kat kat oluyor .Tadına diyecek olmuyor.
6-İç malzemeyi kestiğimiz üçgen şeklindeki yufkaların kenar kısmına koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.
7-Üzerine yumurta sarısı sürüp ,Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBu böreği çok severim,ellerine sağlık çokda güzel gözüküyor.Bu arada okullar tatil oldu iyi tatiller canım..
YanıtlaSilsevgimle...
Teşekkürler canan.
YanıtlaSilElifciğim teşekkür ederim ben bu sene okuldan birşey anlamadım desem yeridir.