14 Ocak 2010 Perşembe

TAVUKLU BEZELYE

Bezelyenin en güzel halidir sanırım.Benimde zevkle yaptığım bir yemek.Eğer denemeyenler varsa tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kutu konserve bezelye(taze bezelye de olabilir),
3 tane orta boy patates,
300 gram tavuk eti(göğüs),
yarım kaşık biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağ,
tuz ,karabiber,pul biber,sıcak su
Yapılışı:
Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.Suyunu çekince, küp küp doğradığımız patatesleri ve yağı ekliyor bir iki çeviriyoruz.Hafifce kavrulduktan sonra içine salçasını ekliyoruz.Karabiber,bezelye ve tuzunu ekliyoruz.Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekliyoruz.Tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Patatesler pişince yemek pişmiş demektir.Servis yaparken üzerine isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekeliyoruz.
Afiyet olsunnn...:)))))))))))))

Not:Eğer bezelyeniz taze bezelye ise tavuklar suyunu çekince yağı ,patatesi,bezelyeyi iyice kavurun.Ama bezelyeniz konserve ise patatesler hafif piştikten sonra bezelyeyi ekleyin ki bezelyeleriniz fazla pişerek dağılmasın...

12 yorum:

  1. Canim ellerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Benimde çok sevdiğim bir yemektir harikaa olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hımm canım gerçekten görüntüsü bile nefis ....

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim bezelyeyi ve özellikle tavuklusunu:)

    Ellerine sağlık öğretmenimm

    YanıtlaSil
  5. canım benim ya ne güzel yapmışsın bezelyeyi her sene dolabıma stoklardım ama bu yaz taşınma esnasında koyamadım şimdi ne kadar özlüyorum hazır bezelye kullanmayı sevmiyorum acaba hazır bezelye ile yapsam tazesinin verdiği tadı verir mi?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Bloglarda gezinirken ulaştım size. Şanlıurfa'da olduğunuzu görünce de hemen ekledim :) Sayfanız çok güzel. Bu yemeği de çok severim. Çok hoş görünüyor. Ben içine birazcık da havuç koyuyorum, daha renkli oluyor. Elinize sağlık. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlaSil
  7. Canım bende çok sık yaparım bu yemeği güzel oluyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık bayıla bayıla tabak tabak yerim ben bu yemeği:))

    YanıtlaSil
  9. Denemeyen yanılmıştır derim:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Tavuklu yapmadım ben hiç.Demek bana tavsiye ediyosun :)Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. gülcancığım teşekkürler,
    cansudere canım benim:))

    gönülünce lezzetler teşekkürler..

    aslıcığım canım benim:))))

    papatyam ben de çok seviyom ya güzelimmm yapınca tutamıyom kendimi...

    bacım keyfesayran ne desem ki şimdi sana tabi ki tazesinin tadını vermiyor ama kesinlikle kötü olmuyor .dene bir

    Aslıhan duran hoş geldin tam nir urfa tutkunusun anlaşılan:)))

    zeynepciğim teşekkürler

    kalpkurabiye teşekkürlerrr.

    aysultanım bencede denemeyen yanılır..
    Ebruli inanmıyorum sana gerçekten mi denemedin...çok şey kaçırmışsınnn bunu billl:))))

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))